Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

10 gratis WordPress plugins die je niet mag missen

, door in
10 gratis WordPress plugins

Eén van de grote voordelen van WordPress is het grote aantal plugins dat beschikbaar is! Maar door het grote aanbod is het ook een stuk lastiger om de juiste WordPress plugins te kiezen.

In dit blogartikel bespreken we daarom 10 populaire gratis WordPress plugins. Deze plugins kan je zonder zorgen installeren en gebruiken. Vergeet echter niet, te veel plugins op je website kunnen zorgen voor langere laadtijden, installeer dus alleen plugins die je echt gebruikt.

WordPress plugin Yoast SEO

Yoast SEO

Je wilt natuurlijk dat je website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Een website die goed vindbaar is trekt immers meer bezoekers die vervolgens weer kunnen zorgen voor omzet. De Yoast SEO plugin kan je helpen bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines. De plugin is vooral geschikt om je te helpen bij het schrijven van zoekmachine vriendelijke content.

Erg handig is de functie waarbij je een focus keyword kunt invullen (zie afbeelding). Hier vul je in op welk zoekwoord je gevonden wilt worden met de betreffende pagina. De plugin gaat vervolgens kijken hoe vaak en op welke plaatsen het zoekwoord voorkomt en of dit voldoende is. Ook kun je de SEO title en de meta description hier instellen. Zorg dat je dit voor alle pagina’s en berichten doet om om het aantal bezoekers uit Google te vergroten. Deze titel en meta description is namelijk wat je te zien krijgt in de zoekresultaten van Google. Een voorbeeld van hoe dit er uit komt te zien zie je in de snippet preview.

Bekijk hier een Nederlandstalige Yoast SEO uitleg.

Top 10 wordpress plugins yoast
WordPress plugin contact form 7

Contact form 7

Wil je een contactformulier op je WordPress website? Dan is contactform 7 de plugin die je moet hebben! Deze plugin is enorm populair vanwege het eenvoudige gebruik en de uitgebreide opties.

Binnen no-time heb je een goed werkend contactformulier op je website waarmee bezoekers je een bericht kunnen sturen. Het bericht ontvang je vervolgens op het e-mailadres dat je hebt ingesteld in de plugin.

WordPress caching plugin

W3 TOTAL CACHE

Een snellere website? Probeer dan deze plugin! Als hostingbedrijf doen wij er natuurlijk alles aan om jouw website zo snel mogelijk te maken. Je kunt zelf echter ook veel doen om je website sneller te maken!

Eén van de effectiefste manieren om je website direct sneller te maken is gebruikmaken van caching. Binnen WordPress kan je dit eenvoudig doen met een caching plugin. Hiermee wordt je website als het ware opgeslagen waardoor deze niet telkens opnieuw geladen hoeft te worden.

Er zijn verschillende caching plugins voor WordPress, de meest bekende is de W3 total cache plugin. Een andere bekende caching plugin is WP Super Cache. Welke plugin voor jou het beste werkt kan je zelf testen. Meer tips? Bekijk onze 5 tips voor een snellere WordPress website.

Top 10 WordPress plugins - WooCommerce

WooCommerce

Verander je WordPress website in een professionele webshop met WooCommerce! Deze plugin is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid.

Veel WordPress gebruikers willen graag een eigen webshop maar hebben niet de behoefte  of kennis om over te stappen op het veel zwaardere en uitgebreide Magento. WooCommerce biedt dan uitkomst. Met de WooCommerce plugin is het mogelijk om een professionele webshop te maken die draait op WordPress. Wanneer je voldoende kennis hebt om je eigen WordPress website op te zetten dan gaat het met WooCommerce ook helemaal goed komen!

WordPress drag & drop plugin

MotoPress

Een tijdje geleden ontdekten we MotoPress, een hele toffe plugin. Wij zijn er erg enthousiast over! Met behulp van de Drag & Drop functionaliteit is het creëren van een visueel aantrekkelijke website nog eenvoudiger. Sleep eenvoudig afbeeldingen en teksten naar de juiste plaats zonder technisch gedoe.

Naast het drag & drop systeem zitten er ook handige ingebouwde functies in MotoPress zoals Google Maps, sliders, tabbladen en buttons. Een bekend en populair alternatief voor MotoPress is Page Builder. Om te bepalen welke van de twee plugins jij het prettigste vindt kan je bijvoorbeeld met beide plugins een test pagina bouwen. De plugin die je het prettigste vindt kun je dan gaan gebruiken, de andere verwijder je.

Envira Gallery plugin

Nextgen Gallery of Envira Gallery

Veel website eigenaren willen iets van een fotalbum op hun website. Gelukkig bestaan er veel plugins die dit een stuk eenvoudiger maken.
De populairste plugin om een fotoalbum toe te voegen aan WordPress is NextGen gallery. Er zijn echter helaas ook veel negatieve reviews over deze plugin te vinden.

Voor een simpel fotoalbum kun je ook gebruik maken van de gratis versie van Envira Gallery. Deze plugin is iets minder populair maar eenvoudiger in gebruik. Je zou beide plugins even kunnen testen om te kijken wat voor jou het prettigste werkt.

Clef two factor authentication WordPress

Clef Two-Factor Authentication

Inloggen op je WordPress website zonder wachtwoord? Dat is vanaf nu mogelijk met Clef! Met behulp van je telefoon en de WordPress plugin Clef is het mogelijk om in te loggen met je smartphone.
Het enige wat je hoeft te doen is de WordPress plugin installeren, het eenvoudige stappenplan doorlopen en de smartphone app te downloaden. Met behulp van de camera in de app kan je nu razendsnel inloggen door het patroon op je scherm te scannen.

Het is mogelijk om het inloggen met een wachtwoord helemaal uit te schakelen waardoor je WordPress website een stuk veiliger is, wachtwoorden worden immers wel eens gekraakt. Je moet dan wel altijd je smartphone bij je hebben. Je kunt er ook voor kiezen om inloggen met wachtwoord mogelijk te houden, dan heb je altijd twee opties.

MailChimp plugin voor WordPress

MailChimp for WordPress

Wanneer je een nieuwsbrief wilt versturen naar je klanten dan is MailChimp dé tool! Met behulp van MailChimp is het creëren van een nieuwsbrief super eenvoudig, je hebt hiervoor weinig technische kennis nodig. MailChimp heeft een gratis versie, hiermee kan je een mailinglijst van 2000 e-mailadressen maken en 12.000 e-mails per maand versturen!

Voordat je een nieuwsbrief kunt sturen heb je natuurlijk eerst inschrijvingen nodig, die kan je verzamelen via je WordPress website. Met de plugin MailChimp for WordPress creëer je eenvoudig een inschrijfformulier voor je nieuwsbrief die rechtstreeks communiceert met je MailChimp account.

Google Analytics installeren WordPress

Google Analytics by MonsterInsights

We raden elke website eigenaar aan om gebruik te maken van Google Analytics. Met Google Analytics verzamel je enorm veel waardevolle statistieken waarmee je jouw website verder kunt verbeteren.

Met de Google Analytics plugin van Monsterinsights kun je eenvoudig Google Analytics installeren op je WordPress website. Geen technische gedoe dus met het plaatsen van trackingcodes.

Naast het installeren van Google Analytics zorgt de plugin ook dat je direct een aantal statistieken vanuit WordPress kunt checken, handig toch!

WordPress plugin WordFence

Wordfence Security

Door de grote populariteit van WordPress is het systeem helaas ook interessant voor hackers, daardoor komt het soms voor dat hackers een WordPress website weten te hacken. Wanneer je zorgt dat je je WordPress installatie en je plugins en thema up to date houdt is de kans dat je website zal worden gehackt al een stuk kleiner.

Wanneer je nog meer zekerheid wilt, dan kun je gebruik maken van de populaire plugin Wordfence Security. De WordPress firewall zorgt ervoor dat de kans dat je website gehackt wordt nog een stuk kleiner wordt. Bovendien krijg je een notificatie wanneer iemand bijvoorbeeld herhaaldelijk probeert in te loggen op je website.

Aan de slag!

Dit zijn de 10 populaire WordPress plugins die we voor je geselecteerd hebben, tijd om aan de slag te gaan! Met deze plugins kun je eenvoudig je website verbeteren en uitbreiden om je website succesvoller te maken.

Kom je er niet helemaal uit? Dan kunnen we altijd even met je meekijken. Staat de plugin die je zoekt er niet bij? Bekijk hier een lijst met de populairste WordPress plugins.