Eenvoudig je WordPress beheren met de WordPress Toolkit!

, door in

Banner - WordPress Toolkt

Maakt jouw website gebruik van WordPress? Dan is het enorm belangrijk om je WordPress-installatie goed te onderhouden. Hierdoor blijft je website veilig en up-to-date. Om dit een stuk eenvoudiger te maken is er de WordPress toolkit van Plesk.

De WordPress Toolkit wordt aangeboden in de hostingpakketten met Plesk en biedt een aantal handige functies voor het beheren van jouw WordPress-website. De toolkit kan ervoor zorgen dat jouw WordPress automatisch wordt geüpdatet, bezoekers altijd een goede ervaring hebben en jouw website altijd veilig is.

In dit blogbericht hebben we de zes beste features uit de WordPress Toolkit voor je op een rijtje gezet!

De zes beste features uit de WordPress toolkit

1. WordPress updaten in een mum van tijd

Eenvoudig WordPress up-to-date houden? Met de toolkit zie je in één oogopslag welke updates voor je klaar staan. Op deze manier kun je heel gemakkelijk updates voor WordPress en voor je gëinstalleerde plugins en thema’s installeren. Dat alles zonder in te loggen in WordPress.

Plugin updaten - WordPress Toolkit

Naast handmatig updates uitvoeren, kun je ook instellen dat Plesk automatisch WordPress voor je update. Dit zorgt ervoor dat jouw WordPress-installatie ten alle tijde beschermd blijft tegen de nieuwste kwetsbaarheden. Op deze manier houd je de hackers buiten de deur!

Automatisch WordPress updaten - WordPress Toolkit

 

Let bij het instellen van automatische updates “klein en groot” er op dat een automatische update ervoor kan zorgen dat jouw website gedeeltelijk of helemaal niet meer werkt. Wil je alleen beveiligingsupdates? Stel dan in, dat alleen zogenaamde “kleine updates” automatisch worden geïnstalleerd.

2. Makkelijk back-ups maken en terugzetten van jouw wordpress website.

Heb je het wel eens meegemaakt dat, per ongeluk, door het installeren van een update of door het aanpassen van een instelling, jouw website niet meer werkte? Met de WordPress Toolkit kun je voordat je een grote update gaat installeren of grote aanpassingen gaat doen, een ‘reservekopie’, laten maken. De reservekopie is in feite een back-up van jouw hele website en kan naar wens teruggezet worden.

Reservekopie - WordPress Toolkit

Mocht jouw website dus naderhand niet meer goed werken, dan kun je gemakkelijk in Plesk jouw back-up terugzetten. Geen zorgen dus over het verliezen van je WordPress-installatie!

3. jouw wordpress-website klonen

Je hebt een oude WordPress-website en wilt graag een nieuwe bouwen, alleen wil je daarbij graag je instellingen en berichten behouden? Je kunt hiervoor de ‘kloon’ functie gebruiken. Met deze functie kun je de huidige WordPress-installatie kopiëren naar een subdomein (bijvoorbeeld: mijn.test.nl). Waar jij in alle rust een nieuwe website kunt gaan bouwen of aanpassen.

Wordpress klonen - WordPress Toolkit

 

Deze functie kan natuurlijk ook gebruikt worden voor het testen van grote WordPress updates, nieuwe plug-ins en updates van een thema. Geïnteresseerd en wil je meer weten? Lees meer over het klonen van een WordPress-installatie op de website van Plesk.

4. Wijzigingen synchroniseren tussen installaties

Heb je gebruikgemaakt van de kloon functie uit de WordPress Toolkit en wil je de geüpdatete versie van jouw website live zetten voor het grote publiek? Dan kun je de ‘kloon’ synchroniseren met jouw bron-installatie (test.nl) van WordPress. Jouw kloon wordt dan zonder enige technische moeilijkheden voor jou overgezet naar de bron-installatie! De nieuwe versie van je website staat dan live. Deze functie heet ‘Gegevens synchroniseren met een andere instantie’ en is te vinden onder ‘Hulpprogramma’s voor ontwikkelaars’.

Gegevens sunchroniseren - WordPress Toolkit

5. scherp de beveiliging van wordpress aan

Naast het feit dat je altijd alles up-to-date moet houden, zijn er ook een aantal beveiligingpunten die WordPress niet direct aankaart. De beveiliging tool in de WordPress Toolkit scant jouw WordPress-installatie op een aantal veelvoorkomende zwakheden in de beveiliging van WordPress-installaties. De functie is aan de geavanceerde kant en wij raden dan ook aan, deze functie alleen te gebruiken wanneer je over gemiddelde kennis beschikt van WordPress.

Wordpress beveiligingscheck - WordPress Toolkit

Wil je toch snel je WordPress-installatie extra beveiligen met deze functie? Maak dan eerst een reservekopie van jouw website! Mocht jouw WordPress daarna niet meer goed werken, dan kun je altijd de gemaakte reservekopie terugzetten!

6. WordPress in onderhoudsmodus zetten

Tot ‘slot’ een functie, waarmee je jouw website tijdelijk in onderhoudsmodus kunt zetten.

Wanneer je jouw website gaat aanpassen kunnen mogelijke bezoekers op een niet goed werkende website terecht komen. Dit probleem kan opgelost worden door tijdelijk jouw WordPress-website in onderhoudsmodus te zetten. De functie hiervoor heet ‘onderhoudsmodus’ en zorgt ervoor dat bezoekers een speciaal bericht krijgen, als ze jouw website proberen te bereiken, tijdens onderhoud.

Let op: wanneer je deze modus inschakelt is het niet meer mogelijk om in te loggen op je WordPress website. Wil je wel kunnen inloggen op je WordPress website? Gebruik dan een WordPress maintenance mode plugin.

Aan de slag met de WordPress Toolkit

Je bent nu bekend met de zes handigste functies uit de WordPress Toolkit. Door deze handige functies te gebruiken kun je jouw website eenvoudiger beheren en veilig houden. Mocht je nog vragen hebben of wil je meer te weten komen over de toolkit? Ga dan naar de hulppagina van Plesk.

Ben jij al SoHosted-klant, maar heb je nog geen Plesk bij jouw pakket maar het oudere HELM control panel? Ga dan naar Mijn SoHosted en upgrade direct je pakket en maak gebruik van de nieuwste technieken en functies!

Nog geen SoHosted-klant, ga dan naar onze webhosting pakketten en bestel direct jouw pakket. Ga je gebruikmaken van WordPress en de WordPress Toolkit? Kies dan voor Linux-hosting.