Friesland nu eigen domeinextensie

, door in

.FRL domeinextensie banner

Misschien heb je het al gehoord of gezien op de televisie of in de krant: Friesland schrijft geschiedenis met de eigen domeinextensie .frl! Friesland is hiermee de eerste provincie in Nederland met een eigen domeinextensie. Vanaf 2 februari kun je naast de .nl extensie ook kiezen voor de Friese .frl extensie als Nederlandse TLD.

In dit blogartikel vertellen we je wat .frl is en wat de voordelen zijn. Ook vertellen we hoe je meer kans maakt op jouw gewenste .frl domeinnaam, lees dus snel verder!

Wat is een domeinextensie?

Een domeinextensie is het laatste stuk van een domeinnaam, bijvoorbeeld: .nl of .com. De domeinextensie wordt ook wel een Top Level Domein (TLD) genoemd.

Sinds 2014 komen er steeds meer nieuwe domeinextensies op de markt (zoals .WTF, .CEO, .SHOP etc.). Deze nieuwe domeinextensies zijn meestal zogenaamde gTLD’s (generieke Top Level Domeinen). De .frl extensie is één van deze nieuwe domeinextensies.

Waarom de .frl domeinextensie?

Friezen zijn trots op hun eigen taal en cultuur. Een eigen domeinextensie past daar dan ook perfect bij. Met de .frl domeinnaam kun je laten zien dat je een “oprjochte” Fries bent of een klik hebt met Fryslân. Daarnaast toont een .frl domeinnaam direct aan dat jouw website is gericht op Friesland zodat jij je doelgroep persoonlijker kunt benaderen. Ook kun je een .frl domeinnaam gebruiken voor de Friestalige versie van je website.

Eindelijk je gewenste domeinnaam
De lancering van het .frl domein biedt ook andere voordelen voor particulieren en bedrijven. Misschien is het je al wel eens overkomen: Je wilt graag een .nl domeinnaam registreren, maar deze blijkt al bezet te zijn. Met de .frl domeinextensie heb je een nieuwe kans om je gewenste domeinnaam te registreren alleen dan met de .frl extensie.

Is een .frl domeinnaam iets voor mij?

Heb jij een Fries bedrijf, heb je een website die zich richt op Friesland, de Friese markt of ben je gewoon een trotse Fries? Dan is een .frl domeinnaam zeker iets voor jou! Een .frl domeinnaam biedt veel nieuwe kansen om je te richten op Friesland of het Friese karakter uit te dragen.

Hoe werkt de registratie van frl domeinen?

Tussen 2 februari en 2 april worden alle .frl registraties verzameld en beoordeeld. Wanneer meerdere personen dezelfde domeinnaam hebben aangevraagd krijgen Friezen en (Friese) bedrijven voorrang. Vanaf 14 april is de .frl domeinnaam vervolgens voor iedereen te registreren. Wil je meer kans op jouw gewenste domeinnaam? Zorg dan dat je snel je .frl domeinnaam registreert.

Je hebt bij SoHosted al een eigen .frl domeinnaam vanaf € 29,75. Registreren doe je binnen 1 minuut door het formulier in te vullen op onze .frl domeinnaam pagina, deze vind je door te klikken op onderstaande knop.

 


Lees meer over .FRL of registreer direct Bestel je .frl domein