Google: “websites zonder SSL zijn onveilig”

, door in

Websites zonder SSL onveilig
Maakt jouw website of webshop nog geen gebruik van https door middel van een SSL-certificaat? (Te herkennen aan het groene slotje links van de domeinnaam) Dan is dit misschien het moment om hiermee aan de slag te gaan.

Vorig jaar schreven we al het blogartikel: Browsers gaan websites zonder SSL als onveilig markeren. In dit blogartikel van vorig jaar lees je dat zowel Google Chrome als Firefox pagina’s waar login- of creditcard-gegevens kunnen worden ingevuld als niet veilig markeert.

Zoals verwacht heeft Google Chrome nu aangekondigd nog een stapje verder te gaan in haar missie om het internet veiliger te maken. Op het Google Security Blog kondigde Google aan dat het vanaf Chrome versie 68, die in juli 2018 verscheen, alle websites die niet via https te benaderen zijn als ‘niet veilig’ aangeduid zullen worden.

Daarnaast heeft Firefox aangegeven vanaf versie 70, die na de zomer van 2019 beschikbaar wordt, net zoals Google bij alle websites die niet via https te benaderen zijn een ‘niet veilig’-melding te tonen.

Belangrijk nieuws dus voor website eigenaren die nog geen gebruik maken van een beveiligde https verbinding door middel van SSL.

Google Chrome websites zonder SSL onveilig

Wat betekent dit voor websites zonder SSL?

Google Chrome (54%) en Firefox (5%) zijn de veelgebruikte browsers in Nederland. Meer dan de helft van alle Nederlanders gebruikt bijvoorbeeld Google Chrome om op het web te surfen. Wanneer jouw website geen gebruik maakt van SSL krijgt de helft van je bezoekers dus te zien dat je website niet veilig is. Hierdoor zal je website veel bezoekers mislopen, want een niet veilige website zal voor veel bezoekers een reden zijn om je website te verlaten.

Bovendien is het aannemelijk dat andere browsers het voorbeeld van Chrome en Firefox gaan volgen, waardoor je website nog meer bezoekers zal mislopen. Een veilige website die te bereiken is via https door middel van een SSL-certificaat is dus belangrijker dan ooit.

Hoe zorg ik voor een SSL certificaat voor mijn mijn website?

Maakt jouw website nog geen gebruik van SSL? Dan is dit het moment om er mee aan de slag te gaan. Naast dat SSL essentieel is voor een veilige website draagt een SSL-certificaat ook bij aan een hogere positie in Google en straalt je website meer vertrouwen en professionaliteit uit. Hierdoor krijgt je website meer bezoekers en meer aanvragen en/of verkopen. Verzamelt je website daarnaast persoonsgegevens door bijvoorbeeld een contactformulier te gebruiken? Dan ben je volgens de Nederlandse wet verplicht om een SSL certificaat te gebruiken. Kortom, een SSL-certificaat kan dus bijdragen aan meer online succes.

Aan de slag met SSL? Via Mijn SoHosted kun je eenvoudig een SSL-certificaat bestellen voor je domein. Om SSL te bestellen open je de betreffende domeinnaam, onder “opties” zie je vervolgens de mogelijkheid om een SSL-certificaat te bestellen. Na je bestelling ontvang je van ons duidelijk instructies waarmee je binnen 30 minuten je website overzet naar https.

Je hebt al een betaald SSL-certificaat vanaf € 2,99 per maand, maar een gratis SSL-certificaat via Let’s Encrypt is ook mogelijk. Heb je advies of hulp nodig bij de overstap naar SSL? Via onze live chat helpen we je graag!