In 7 stappen naar meer bezoekers: Social media marketing (deel 7/7)

, door in

Meer bezoekers door social media marketing

We zijn alweer toegekomen aan het laatste deel van de blogreeks “in 7 stappen naar meer bezoekers”. In de voorgaande zes blogartikelen inleidingwebanalyticsGoogle Adwordszoekmachine optimalisatieaffiliate marketing en e-mailmarketing hebben we je uitgelegd hoe je deze marketing middelen kan inzetten om meer bezoekers te krijgen op je website.

In dit zevende deel gaan we je uitleggen hoe je social media kunt inzetten om meer bezoekers op je website te krijgen. Wil je meer weten over social media marketing? Lees dan snel verder!

Wat is social media?

Social media is een verzamelnaam voor alle online platformen waar mensen conversaties aangaan met elkaar en contacten onderhouden. Voorbeelden van bekende social media platformen zijn Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, maar ook blogs en fora vallen hieronder. De populariteit van social media is de laatste 10 jaren enorm toegenomen en heeft daardoor een gigantisch bereik. Dit bereik kun je onder andere inzetten om meer bezoekers te krijgen op je website.

Wat is social media marketing?

Bij social media marketing is het bedrijf of merk aanwezig (en actief) op social media. Het bedrijf mengt zich onder haar volgers (de eindgebruikers). Door een interactieve relatie op te bouwen met deze eindgebruikers kun je als bedrijf hogere doelen nastreven zoals; de naamsbekendheid, productkwaliteit of klanttevredenheid verbeteren.

Daarnaast kun je social media natuurlijk ook inzetten voor je website zonder dat je een bedrijf of merk bent.

Waarom wil je social media marketing inzetten?

Social media maakt het mogelijk om direct contact te hebben met mensen over de hele wereld. Hierdoor zijn we als consumenten eigenlijk een beetje verwend geraakt. Doordat de communicatie zo snel verloopt, wordt er ook een directe reactie van jou verwacht.

Door social media marketing toe te passen ga je de dialoog aan met je klanten. Een real time dialoog met je klanten is hiermee binnen handbereik. Zo kun je via social media een (persoonlijke) band opbouwen met je klanten, zonder ze ooit te ontmoeten.

Social media gebruik
Dat social media erg populair is in Nederland blijkt wel uit onderstaande data. Met ruim 9 miljoen actieve Facebookers en 2,6 miljoen Twitteraars heb je een enorm potentieel bereik voor je website. Daarnaast komen er regelmatig nieuwe sociale media bij. Onder jongeren zijn Instagram en Snapchat momenteel erg populair. Wanneer jouw website zich richt op jongeren dan zou je kunnen kiezen voor Instagram en Snapchat.

Omdat de kans groot is dat ook jouw doelgroep op social media zit, kun je hen goed bereiken door aan social media marketing te doen.

Hoe krijg je meer bezoekers via social media?

Wanneer je social media gaat inzetten zal je niet direct honderden extra bezoekers krijgen op je website. Je hebt namelijk eerst een account nodig met voldoende bereik om je doelgroep te kunnen bereiken. Wij raden aan om voordat je met social media begint een goede social media strategie te bedenken. Op de volgende website staat duidelijk uitgelegd hoe je een social media strategie schrijft.

In dit artikel gaan we het hebben over het inzetten van Facebook, het gebruik van andere social media als Twitter, Google Plus en LinkedIn kan je op een soortgelijke manier doen. Zorg echter wel dat je niet op alle kanalen exact hetzelfde plaatst, dan heeft het voor je klanten natuurlijk geen zin om je Facebook pagina én op Twitter te volgen.

Social Media marketing cartoon

Een bedrijfspagina op Facebook aanmaken
Heb je nog geen Facebook pagina voor je bedrijf, merk of website? Dan kun je hier een Facebook pagina starten, hier heb je wel een Facebook account voor nodig. Om bereik te creëren heeft je Facebook pagina likes nodig. Je kunt beginnen met het verzamelen van likes door je Facebook vrienden een verzoek te sturen om je pagina te liken. Zo heb je de eerste likes snel binnen en kun je van daaruit verder bouwen naar meer likes en dus een groter bereik van je pagina.

Facebook advertising

Er zijn vervolgens verschillende manieren om meer likes te verzamelen voor je Facebook pagina. Wil je snel meer waardevolle likes verzamelen en heb je hier budget voor? Maak dan gebruik van Facebook advertising.

Stel dat je een Facebook pagina en een website hebt over auto’s, dan kan je via Facebook advertising mensen targeten die van auto’s houden. Deze mensen krijgen dan jouw advertentie te zien en zullen misschien jouw pagina liken.

Hiervoor is het wel belangrijk dat je een actieve Facebook pagina hebt waar regelmatig nieuws, tips, foto’s of andere interessante dingen voor je doelgroep worden geplaatst. Het nadeel van Facebook advertising is dat het geld kost, zorg dus dat je van te voren een goed plan hebt met hoe je jouw Facebook pagina gaat inzetten om je bedrijf succesvoller te maken.

Promotie op je website

Een goede en gratis manier om je Facebook of andere social media pagina’s te promoten is via je website. Mensen die je website bezoeken hebben al interesse in jouw bedrijf of product en zullen daarom sneller geneigd zijn je pagina te liken. Het voordeel is dat deze manier in tegenstelling tot Facebook advertising geen geld kost.

Wanneer bezoekers je Facebook pagina liken blijven ze op de hoogte van jouw merk. Wanneer je vervolgens regelmatig updates plaatst zullen ze jou niet vergeten, waardoor ze eerder terugkomen naar je website.

Neem je social media accounts op in je communicatie

Voor een echt succesvolle inzet van social media is het belangrijk om je account op te nemen in zoveel mogelijk communicatie. Je kunt bijvoorbeeld je Facebook en Twitter vermelden in je e-mailcommunicatie, op briefpapier, in advertenties etc.

Wat levert social media marketing op?

Het inzetten van social media voor meer bezoekers op je website kan leiden tot zowel directe als indirecte bezoekers.

Directe bezoekers
Wanneer je Facebook pagina voldoende likes heeft kun je deze inzetten voor allerlei zaken. Naast het helpen van klanten kun je Facebook ook inzetten als nieuwskanaal. Heb je een nieuw blogartikel geschreven of een interessant nieuw product? Deel deze dan op Facebook d.m.v. een link naar je blogartikel of product. Op die manier kan je directe bezoekers trekken naar je website. Daarnaast kun je het gesprek aangaan met je klanten door bijvoorbeeld vragen te beantwoorden die de lezer heeft naar aanleiding van je bericht.

Directe bezoekers zijn eenvoudig in Google Analytics te meten. Door als secundaire dimensie bron/medium te selecteren kun je zien hoeveel bezoekers via bijvoorbeeld Facebook.com of t.co (Twitter) zijn gekomen. Daarnaast kun je via het menu-item Acquisitie -> sociaal precies zien hoeveel bezoekers en conversies elk sociaal netwerk heeft opgeleverd.

Indirecte bezoekers
Facebook en andere social media kanalen kunnen daarnaast zorgen voor veel indirecte bezoekers. Door regelmatig interessante berichten te plaatsen op social media blijf je in beeld bij je (potentiële) klanten. Hierdoor zullen ze eerder geneigd zijn om naar jouw website gaan wanneer ze iets nodig hebben wat jij aanbiedt. Je naamsbekendheid neemt dus toe. De bron van indirecte bezoekers zijn helaas niet in Google Analytics te meten omdat indirecte bezoekers meestal direct gaan naar je website.

Betere relatie met je klant
Wanneer je social media op de juiste manier inzet kan dit erg positief uitpakken. Geef bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen bij je bedrijf of organiseer een leuke prijsvraag. Daarnaast kun je via social media je klanten heel snel helpen wanneer er vragen of klachten zijn (dus service verlenen). Klanten die je vervolgens bedanken voor de snelle service hebben een positieve impact op je imago als bedrijf wat indirect weer zorgt voor meer meer omzet. Op die manier kun je de relatie met je klanten verbeteren en je klanttevredenheid (met als resultaat ook omzetverhoging) naar een hoger niveau tillen.

Valkuilen voor jouw merk op social media

Het succes van een social media marketing strategie is niet gegarandeerd. Er zijn enkele factoren die een social media marketing strategie kunnen maken of breken. Hieronder een kort overzicht:

Eenzijdige communicatie

Een veel voorkomende fout met social media marketing is dat bedrijven eenzijdig communicatie zenden. In andere woorden; er is geen interactie met de klant. Wanneer je klanten geen kans krijgen om met jou in gesprek te gaan loop je het risico hen kwijt te raken.

Social media, het woord zegt het al, is een sociaal medium. Enkel zenden van informatie is niet genoeg, het gaat juist om de interactie met je doelgroep. Ga je niet goed om met vragen of reageer je niet of laat? Dan kan dit negatief uitpakken voor je imago. De kracht van social media is het bereik. Je kan dus heel snel heel veel mensen bereiken, maar je kan ook heel snel bij veel mensen negatief naar voren komen als je niet snel en correct om gaat met vragen of opmerkingen.

Blijf dicht bij jezelf

Op social media zijn verschillende doelgroepen aanwezig. Probeer als merk-zijnde niet naast je schoenen te lopen om aan te sluiten bij bijvoorbeeld de jongere doelgroep. Blijf dicht bij jezelf, blijf wie je bent. Dit klinkt logisch maar soms proberen bedrijven zich nét wat hipper te gedragen op social media dan zij eigenlijk zijn. Wanneer je niet authentiek overkomt word je al snel niet serieus genomen.

Social media marketing strategie

Social media monitoring

Bij een goede social media strategie is het belangrijk om je bedrijf te monitoren zodat je weet wat het algemene gevoel is dat mensen hebben bij je bedrijf. Zeggen mensen iets positiefs of negatiefs over je bedrijf, of hebben ze een vraag? Zorg dan dat je hier op reageert. Dit noemen we webcare. De NS levert bijvoorbeeld dag en nacht webcare via Twitter. Alle vragen die gesteld worden door reizigers worden zo snel mogelijk beantwoord.

Als je gebruik gaat maken van social media houd er dan rekening mee dat je complimenten, vragen en klachten kunt krijgen die voor iedereen openbaar zijn. Zie je op internet dat er over jou wordt gesproken? Haak hier dan op tijd op in door mee te doen met het gesprek (positief én negatief). Door onderdeel van de conversatie te worden heb je de kans negatieve publiciteit om te buigen in positieve publiciteit. Ook wanneer je complimenten krijgt op internet kun je klanten bedanken.

Met onderstaande tools kun je in de gaten houden of je wordt genoemd op het internet.

  • Hootsuite
    Hootsuite Is een handige (gratis) social media management tool om berichten op Facebook, Twitter, Google + en sinds kort ook Instagram binnen één tool te verzamelen en te beantwoorden.
  • Mention
    Ook Mention is een handige tool om te luisteren naar wat er over jou wordt gezegd.

Tot slot

Wil je meer weten over hoe je social media marketing kunt inzetten? Bekijk dan eens de uitgebreide Beginners Guide to Social Media van Moz.com (Engelstalig).

Wil je geen enkele tip meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Twitter, Facebook en LinkedIn.