Nederland telt vanaf vandaag 5.000.000 .nl domeinen!

, door in

5 miljoen .nl domeinnamen

De magische grens van 5.000.000 .nl domeinnamen is bereikt! Maandag 30 juli 2012 heeft SIDN deze mijlpaal bereikt door het domein mariongerritsen.nl te registeren.

.nl domein: populairder dan ooit!

Het aantal Nederlandse domeinnamen is in de laatste paar jaar fors gestegen. Nog geen twee jaar geleden lieten we jou weten dat er 4.000.000 .nl domeinnamen geregistreerd waren. Dit aantal is in minder dan twee jaar met één miljoen .nl domeinen toegenomen. SIDN meldt dat 2011 een recordjaar was voor het .nl domein. Er was nog nooit eerder zo’n grote groei als in het jaar 2011.

Het .nl domein is in 2011 met 14.5% gegroeid. Deze eindsprint heeft ertoe geleid dat de magische grens van maar liefst 5.000.000 domeinnamen is doorbroken. Het .nl domein verslaat hiermee onder andere het .de domein (5%) en het .eu domein (6%).

Waar een klein land groot in kan zijn

Nergens is de domeindichtheid zo hoog als in Nederland. In Nederland is er voor elke drie Nederlanders één .nl domein. Het .nl domein is dan ook verreweg de meest populaire domeinextensie in Nederland. Het .nl domein is zelfs het derde grootste ccTLD internetdomein ter wereld. En daar mogen we best trots op zijn!

Aantal .nl domeinen

Op naar de 6.000.000 .nl domeinen

onderzoek naar de trends in internetgebruik laat ons zien dat het .nl domein voorlopig nog even zal doorgroeien. Wanneer denk jij dat de volgende mijlpaal een feit is?

Jouw eigen .nl domein registreren

Wil jij ook jouw eigen .nl domeinnaam registreren? Controleer of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en registreer je .nl domein eenvoudig bij SoHosted.

Bekijk hieronder de video van SIDN over de 5.000.000 .nl domeinnamen.