Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

.SHOP domeinnamen zeer populair

, door in

.SHOP domeinnaam zeer populair
Op 26 september was het eindelijk zover, de lancering van de langverwachte .SHOP domeinextensie. Al voor de lancering bleek de .SHOP domeinnaam zeer populair. Middels een pre-registratie was het bij ons mogelijk om al voor 26 september je gewenste domeinnaam aan te vragen en hiermee je kansen op de domeinnaam te vergroten. De .SHOP domeinnaam was erg populair tijdens de pre-registratie fase, het domein werd het meeste aangevraagd van alle nieuwe gTLD domeinen die tot nu toe zijn gelanceerd.

45.000 .SHOP domeinen in 2 uur

Dat .SHOP erg populair is bleek ook tijdens de lancering op 26 september om 17.00 uur. Binnen een halfuur waren er bijna 40.000 .SHOP domeinen geregistreerd. Binnen twee uur na de lancering waren dit al meer dan 45.000 domeinen.

Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 88.000 .SHOP domein verkocht zo blijkt uit de statistieken van nTLDStats. Een zeer groot gedeelte van deze 88.000 .SHOP domein zijn in Nederland geregistreerd, op moment van schrijven zijn dit er 13.370, ruim 15%! .SHOP heeft in Nederland na twee weken al bijna net zoveel registraties als .FRL, die in april 2015 gelanceerd werd.

De voordelen van .SHOP

De .SHOP domeinnaam is dus erg populair in Nederland, en dat is niet zonder reden. E-commerce is de laatste jaren enorm gegroeid, maar een goede domeinextensie voor winkels en webshops bestond nog niet. Webshops maakten in Nederland daarom vaak gebruik van .NL domeinen, waardoor je niet weet dat het om een winkel gaat (tenzij in de domeinnaam opgenomen). Met een .SHOP domein weet iedereen direct dat het om een winkel / webshop gaat, dit is een groot voordeel. Waar je voorheen bijvoorbeeld een lange domeinnaam als smartphoneshop.nl nodig had kan dit nu veel simpeler met smartphone.shop.

Naast bovenstaande voordeel is het met de komst van .SHOP ook mogelijk om eindelijk je gewenste domeinnaam vast te leggen. Op het gebied van .NL zijn bijna alle mooie domeinen inmiddels bezet, bij de .SHOP domeinextensie zijn er nog veel mooie domeinnamen beschikbaar. Bekende merken zoal Apple, IKEA, eBay, Philips en andere grote namen hebben hun merknaam uiteraard al vastgelegd als .SHOP.

De .SHOP domeinextensie is tot eind 2016 nog te bestellen voor de actieprijs van slechts € 27,00 per jaar. Heb jij nog geen .SHOP domein geregistreerd? Wees er dan snel bij!