Top 3 gratis FTP programma’s

, door in

Top 3 FTP programma's

Een van de meest gestelde vragen die we van klanten krijgen is welk FTP programma ze het beste kunnen gebruiken en hoe FTP werkt. FTP programma’s zijn beschikbaar in talloze vormen en maten. Het kiezen tussen al deze FTP programma’s kan een zware klus zijn, zeker als je hier niet veel ervaring mee hebt.

In dit artikel geven wij je enkele voorbeelden van veelgebruikte (gratis) FTP programma’s die je kunt gebruiken en wij goede ervaringen mee hebben.

Wat is een FTP programma en waar gebruik je het voor?

FTP staat voor File Transfer Protocol en wordt gebruikt om bestanden van je computer te verzenden naar een server. Bijvoorbeeld voor het verzenden van afbeeldingen naar een server van SoHosted waar jouw webhosting pakket met website staat. Je kunt een FTP programma ook gebruiken voor het uploaden van bestanden naar een managed VPS.

Als dit de eerste keer is dat je een FTP programma gebruikt dan kunnen de volgende voorbeelden je helpen om een FTP programma te vinden die past bij jouw wensen.

Filezilla FTP

FILEZILLA (WINDOWS + MAC + LINUX)

Filezilla is verreweg het meest populaire en meest gebruikt FTP programma. Filezilla heeft zijn grote aanhang niet alleen verkregen doordat het een open source programma is, maar vooral door zijn snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Filezilla is geen zwaar programma en het beschikt over alle basisfunctionaliteiten die een FTP programma moet hebben.

Filezilla beschikt onder andere over een Drag & Drop-functie, transfer queues, het kan prima grote bestanden verzenden en laat de voortgang hiervan zien. Filezilla is zowel voor Mac, Linux als Windows beschikbaar en is bovendien gratis.

Lees hier ook ons FAQ item over hoe je gemakkelijk Filezilla kunt gebruiken.

Cyberduck FTP

CYBERDUCK (WINDOWS + MAC)

Dit gratis programma was voorheen een ‘Mac-only applicatie’, maar sinds de release van v4 is Cyberduck ook beschikbaar voor Windows. Cyberduck ondersteunt onder andere externe editors, de integratie met WebDAV en de zoekfunctie Spotlight. Bestandsoverdracht is mogelijk met SFTP en FTP-SSL.Cyberduck is, mede door de gebruiksvriendelijke interface, erg makkelijk te gebruiken. Hiermee heeft Cyberduck alle functies die je van een goed werkend FTP programma mag verwachten.

Lees hier ook ons FAQ item over hoe je gemakkelijk Cyberduck kunt gebruiken.

FireFTP

FIREFTP

FireFTP is een gratis extensie voor de browser Firefox. Het feit dat FireFTP ‘slechts’ een extensie voor je browser is zou je niet mogen afschrikken. FireFTP beschikt over veel functionaliteiten die andere (meer uitgebreidere) FTP programma’s ook hebben. Het eenvoudige ontwerp van FireFTP zorgt voor een erg plezierige gebruikservaring. FireFTP beschikt onder andere over een Drag & Drop-functie, synchronisatie, remote editing, SFTP, SSL en CHMOD. Het grootste voordeel is dat je geen aparte applicatie hoeft op te starten omdat FireFTP na installatie geïntegreerd is in de Firefox browser.

Deze drie programma’s zijn allemaal goed werkende FTP clients waar de meeste klanten prima mee uit de voeten kunnen.

Meer weten?
Kom je er niet helemaal uit of heb je specifieke vragen over het gebruik van een FTP programma? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!