Uw bedrijf in meerdere talen? Kies voor een lokale domeinnaam

, door in

Het Nederlands taalgebied omvat ongeveer 22.5 miljoen mensen. De groei van je bedrijf is dus beperkt. Vandaar dat veel bedrijven zaken over de grenzen doen.

Voor traditionele bedrijven is dit een grote stap die ook nog de nodige kosten met zich meebrengt. Online is het veel eenvoudiger de stap naar het buitenland te maken. Vertaal jouw website en je doelgroep is direct groter.

Hoe pak je het goed aan?

Hoe wordt de website in een andere taal bereikbaar? Kies je voor een map op je huidige website (sohosted.com/eng) of wordt het een subdomein (eng.sohosted.com). Of pak je het op de juiste manier aan en kies je voor een lokaal domein met aparte hosting (sohosted.co.uk). Idealiter kies je voor het laatste!

Lokale Domeinnaam

Hoe weet een zoekmachine bij welk land een website hoort? Daar is maar één ding echt duidelijk over; de domeinextensie. Ga je uitbreiden naar Duitsland. Kies dan voor een Duitse domeinnaam (.de).

Google medewerker Matt Cutts legt uit waarom:

Kies daarom voor een lokaal domein

Kies dus voor een buitenlands domein. Het kost meer geld en waarschijnlijk ook meer tijd, maar het levert jou uiteindelijk meer op. Hogere conversie en meer inkomende links. Websites linken liever naar een domeinnaam uit hetzelfde land, dan naar een zelfde website in het buitenland. Stukje vertrouwen zullen we maar zeggen.

Uitgebreid aanbod

Wij leveren bijna elke domeinextensie uit de wereld. Kijk eens bij alle domeinextensies of neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Tips

  1. Vertaal je site niet met een online vertaler. Ten eerste zullen er scheve zinnen komen, die de conversie zeker niet gaan helpen. Ten tweede gaat Google hier ook niet mee akkoord (zie ook video). Voorbeeld van automatisch vertalen:”Translate your site not an online translator. First, there are oblique phrases that your conversion is certainly not going to help. Secondly, Google also disagree. (see video)”.
  2. Heb je een site in meerdere talen en werk je met een overkoepelende site (bijvoorbeeld .com voor Engels, .nl voor Nederlands en .fr voor Frans), laat dan uw website automatisch herkennen waar een bezoeker vandaan komt, om hem direct naar de goede site te sturen. Dit kun je doen op basis van het IP adres van de bezoeker.