Voorkom de 5 meest gemaakte fouten met websites

, door in

Voorkom veel gemaakte fouten met websites

Iedereen die werkt met websites maakt wel eens een foutje. Het belangrijkste is om er van te leren zodat je het de volgende keer kunt voorkomen.

In dit artikel worden de 5 meest gemaakte fouten met websites besproken en hoe deze fouten voorkomen kunnen worden.

In een interview legt Scott Ellis, een bewezen web/mobile developer uit Amerika, uit hoe de 5 meest gemaakte fouten in websites voorkomen kunnen worden. Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten:

  1. Goedkope webhosting;
  2. Slechte planning;
  3. Te grote afbeeldingen;
  4. Te veel advertenties;
  5. Oude content.

1 – Goedkope webhosting

Webhosting is niet de plek om geld te besparen volgens Ellis. De hosting van de websites is vaak een onderschat middel. Lage prijzen zijn natuurlijk erg aantrekkelijk, maar met webhosting gaat de term “goedkoop is duurkoop” dan ook zeker op.

Hosting van mindere kwaliteit kan prima werken voor kleinere websites, maar wanneer de website gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden is snelle webhosting een must. De meeste bedrijven kunnen het risico niet lopen dat hun website overbelast raakt en daardoor erg traag wordt of zelfs helemaal niet meer te bereiken is. Het kiezen van de juiste hostingpartij heeft veel invloed op het succes van uw website.

Wanneer een website erg traag laadt, zullen veel bezoekers al vrij snel afhaken en naar de concurrent gaan. Bekijk ook een infographic over de effecten van een trage website op uw conversiepercentage (het percentage bezoekers dat een actie uitvoert op uw website). Een snelle website is dus van vitaal belang.

Bij goedkope webhosting wordt de server vaak gedeeld met een groot aantal andere websites. Wanneer één website op deze gedeelde server veel bezoekers heeft, zal deze ene website de andere websites op de server vertragen.

VPS Hosting

Heb je een relatief kleine website en wil je verzekerd zijn van betrouwbare hosting op snelle servers? Neem dan eens een kijkje op onze webhosting pagina. Heb je een zakelijke website welke cruciaal is voor je bedrijf en altijd online moet zijn? Dan is een Managed VPS of een Unmanaged VPS een betere optie.

Je krijgt dan een hele server (Virtual Private Server) tot je beschikking die je niet deelt met andere klanten. Je kunt tevens kiezen voor SSD opslag waardoor websites tot wel 50% sneller kunnen worden.

De VPS hosting van SoHosted is voorzien van SSD opslag waardoor SoHosted één van de snelste VPS servers aanbiedt van heel Nederland.

2 – Een slechte planning

Het lijkt voor de hand te liggen, maar een goede planning is cruciaal voor het succes van je website. Ga niet te enthousiast van start, maar begin voorzichtig en bouw het vanuit hier rustig uit. Maak realistische plannen en weet waar je naartoe wilt met de website. Maak niet de fout om je gemaakte afspraken niet na te komen, dit kan funest zijn voor jouw bedrijf.

3 – Te grote afbeeldingen

Het hebben van grote afbeeldingen op je website zal de website vertragen. Wanneer je ruimte hebt voor een afbeelding van 200×200 pixels, gebruik dan ook een afbeelding van 200×200 pixels. Als dit niet het geval is zal de pagina trager geladen worden, ook wordt hierdoor meer bandbreedte verbruikt dan nodig is. Een grote aanrader in het verkleinen van afbeeldingen is JpegMini.com.

4 – Te veel adverteren

Het hebben van advertenties op je website is erg leuk om extra geld te verdienen. Pas echter wel op met het aantal, omdat Google dit goed in de gaten houdt. Google neemt maatregelen met tegen websites wanneer deze vol staan met advertenties. Ze zijn niet alleen slecht voor je positie in Google, maar ook voor je bezoekers. Een website vol met advertenties is niet gebruiksvriendelijk en zal het conversiepercentage niet ten goede komen.

Bekijk ook de aankondiging van Google over te veel adverteren.

5 – Oude content

De reden waarom mensen je website bezoeken is de content van je website (de inhoud). Het plaatsen van nieuwe content zal ervoor zorgen dat bezoekers vaker terug zullen komen.

Zorg er dus voor dat jouw website regelmatig is voorzien van nieuwe, relevante content. Zo straalt je bedrijf ook online uit dat er wat gebeurt.

Wil je meer weten over hoe je veel gemaakte fouten in websites kunt voorkomen? Als klant van SoHosted staan onze ervaren helpdeskmedewerkers jou graag te woord!

 

Dit bericht is geschreven naar aanleiding van een artikel op Frankwatching.com.