WordPress 4.0 gelanceerd

, door in ,

WordPress 4.0 gelanceerd
De laatste jaren is WordPress uitgegroeid tot het populairste Content Management Systeem (CMS) voor het maken en beheren van websites. Regelmatig worden er updates uitgebracht voor WordPress en op 4 september was het de beurt aan WordPress 4.0.

Omdat veel van onze klanten gebruik maken van WordPress willen we jullie in dit nieuwsbericht graag informeren over de nieuwe mogelijkheden die WordPress 4.0 te bieden heeft. Ook zullen we uitleggen hoe je veilig kunt updaten naar WordPress 4.0.

Wat is er nieuw in WordPress 4.0?

Bij een nieuwe versie wil je voordat je gaat updaten natuurlijk weten wat er nieuw is en of het de moeite waard is om een update te doen. In tegenstelling tot de overgang naar WordPress 3.0 is er dit keer niet spectaculair veel veranderd, maar toch zijn er enkele leuke en vooral handige verbeteringen.

Verbeterde editor

Een van de mooiste verbeteringen in WordPress 4.0 is wat ons betreft een kleine update aan de editor, een van de meest gebruikte elementen binnen WordPress. Wanneer je voorheen een lang bericht had getypt in de editor moest je altijd weer naar boven scrollen om de tekst te kunnen opmaken. In WordPress 4.0 is dat verleden tijd. De opmaakbalk scrollt gewoon met je mee, super handig.


Eenvoudig embedden van Tweets en YouTube filmpjes

Het embedden van een Tweet of een YouTube filmpje is in WordPress 4.0 wel heel eenvoudig. Plak een link naar een Tweet in je editor en WordPress maakt er automatisch een embedded tweet van. Hetzelfde geldt voor YouTube filmpjes. Bovendien hoef je het bericht niet eerst te plaatsen om het resultaat te zien, dit zie je direct in de editor. Naast Tweets en YouTube filmpjes zijn er nog vele andere multimedia diensten die je kan embedden, de volledige lijst vind je op de WordPress embeds pagina.


Snel en eenvoudig de juiste plugin vinden

Met meer dan 30.000 gratis WordPress plugins is het vinden van de juiste plugin niet altijd eenvoudig. In WordPress 4.0 hebben ze daarom de zoekfunctie aangepakt. Verbeterde zoekopdrachten en een duidelijk overzicht van plugins inclusief afbeeldingen zorgen ervoor dat je snel je gewenste plugin vindt.

WordPress 4.0 plugin search

Stijlvolle media bibliotheek

Beheer je ge├╝ploade media vanaf nu in een stijlvol overzicht. Het bekijken en bewerken van je media bestanden is in WordPress 4.0 dankzij de nieuwe grid view mooier en overzichtelijker geworden.

WordPress 4.0 media bibliotheek

Hoe kan ik veilig updaten naar WordPress 4.0?

Het updaten naar WordPress 4.0 is super simpel. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen op je WordPress website en in je Dashboard linksboven op de link Nu bijwerken te klikken.

Maak altijd een backup

Voordat je gaat updaten naar WordPress 4.0 raden wij aan om eerst een backup te maken van je website. Mocht er iets misgaan dan kun je altijd terugvallen op deze backup. Wanneer je een backup maakt doe dit dan van zowel je bestanden op de server als van de database.

Een backup van je bestanden maak je eenvoudig door alle bestanden op je fileserver naar je computer te downloaden met een FTP programma. Lees hier hoe je een database backup maakt.

Is je website afhankelijk van bepaalde WordPress plugins? Controleer dan voor je gaat updaten of deze geschikt zijn voor WordPress 4.0. Populaire plugins hebben vaak direct een update voor de nieuwe WordPress versie.

Nog geen WordPress gebruiker?

Wanneer je nog nooit gebruik hebt gemaakt van WordPress dan kan je WordPress 4.0 downloaden. Een verbetering in het installatieproces van WordPress 4.0 is dat je nu ook eenvoudig Nederlands als taal kunt kiezen tijdens de installatie.