Een WordPress website maken in 8 stappen! (1/3)

, door in

WordPress website maken in 8 stappen - Deel 1 - Header

Wil je graag een eigen WordPress website maken? Dat kan heel gemakkelijk bij SoHosted! In deze blogreeks leer je hoe je een eigen WordPress website opzet. Aan het einde van deze blogreeks heb je een zelfgemaakte WordPress website. In dit eerste deel leer je wat je nodig hebt voor een WordPress website en hoe je WordPress eenvoudig kunt installeren.

Wat is WordPress?

WordPress website maken - WordPress logo

WordPress is een zogenaamd CMS (Content Managment Systeem) waarin je gemakkelijk een website kunt maken, beheren en onderhouden. Het systeem bestaat al sinds 2003, wordt onderhouden door een enthousiaste community en kan gratis gebruikt worden. Het is zelfs zo dat WordPress door bijna een derde van alle websites op het internet wordt gebruikt!

Hosting kiezen voor WordPress

Voordat je een WordPress website kunt gaan bouwen heb je een webhostingpakket nodig. Een hostingpakket zorgt ervoor dat jouw WordPress website een plekje krijgt op het internet. Onze hostingpakketten hebben we zo ingericht dat ze zeer geschikt zijn voor WordPress en je website supersnel is. Wij raden voor een beginnende WordPress website ons Standard hostingpakket aan. Dit pakket is voor de meeste websites ruim voldoende en kan je later altijd nog eenvoudig upgraden.

Bij onze pakketten krijg je toegang tot het Plesk control panel. Plesk is het systeem dat je gebruikt om je hostingpakket te onderhouden. Met Plesk ga je straks, heel eenvoudig, WordPress installeren!

SoHosted- Webhosting Standard

Verwacht je direct een grote hoeveelheid bezoekers op je website? Kies dan voor het Pro of Premium pakket. Je kunt ook achteraf je pakket upgraden.

Stap 1: WordPress installeren met één klik!

Bij al onze hostingpakketten kun je als klant WordPress installeren met één druk op de knop!

Allereerst ga je naar Mijn SoHosted en log je in met je SoHosted-account. Klik in het hoofdmenu op ‘Mijn diensten’ en klik naast de domeinnaam, waarop je WordPress wilt installeren, op de knop ‘Openen’. (zie afbeelding)

WordPress website maken - Domeinnaam selecteren in Mijn SoHosted

Je bent nu in de Mijn SoHosted-beheeromgeving van je website. Klik hier op het tabje ‘Webhosting beheren’ en vervolgens op de knop ‘Plesk openen’.

WordPress website maken - Plesk openen in Mijn SoHosted

Nadat je bent ingelogd in Plesk klik je onder de domeinnaam waarop je WordPress wilt installeren op de knop ‘WordPress installeren’

WordPress website maken - Klik op de knop 'WordPress installeren'

Vervolgens moet je instellingen opgeven voor je WordPress-installatie. In het geval je een SSL-certificaat hebt (aan te raden!) kies voor ‘https’. Kies vervolgens een passende titel, daarna de juiste taal voor je website en als laatst voer je het e-mailadres in voor de administrator van de website. Alles naar wens ingevoerd? Klik dan op ‘Installeren’.

WordPress website maken - Installatie instellingen Plesk

 

Je weet of de installatie van WordPress gelukt is, als je rechtsonder in beeld de melding ‘WordPress is geïnstalleerd’ ziet staan.

WordPress website maken - WordPress in geïnstalleerd melding.

Stap 2: Inloggen op jouw WordPress-installatie

Alles gelukt met het installeren van WordPress? Dan kun je voor de eerste keer inloggen op je WordPress-installatie.

Herlaad de pagina na de installatie van WordPress. Onder jouw domeinnaam zie je nu jouw WordPress-installatie staan. Klik, zoals op onderstaande afbeelding, op ‘Aanmelden’, waarna je automatisch ingelogd wordt op de WordPress-omgeving van jouw website.

WordPress website maken - Aanmelden WordPress in Plesk

 

Jouw WordPress-omgeving zal er ongeveer zo uit zien:

Voorbeeld WordPress Dashboard

Meer leren over een wordpress website maken!

Je hebt nu succesvol WordPress geïnstalleerd op je hostingpakket! Naast het installeren van WordPress zijn er tal van mogelijkheden met WordPress. In deel twee van deze blogreeks leer je hoe je pagina’s en berichten op je WordPress website maakt. Daarnaast lees je ook hoe je een ander thema installeert. Ga aan de slag met Een WordPress website maken in 8 stappen deel 2.

Liever geen WordPress website? Lees dan ons blogartikel: Aan de slag met de SoHosted website builder, deze kun je gratis gebruiken bij je hostingpakket.