Een WordPress website maken in 8 stappen! (1/3)

, door in

WordPress website maken in 8 stappen - Deel 1 - Header

Wil je graag een eigen WordPress website maken? Dat kan heel gemakkelijk bij SoHosted! In deze blogreeks leer je hoe je een eigen WordPress website opzet. Aan het einde van deze blogreeks heb je een zelfgemaakte WordPress website. In dit eerste deel leer je wat je nodig hebt voor een WordPress website en hoe je WordPress eenvoudig kunt installeren.

Wat is WordPress?

WordPress website maken - WordPress logo

WordPress is een zogenaamd CMS (Content Managment Systeem) waarin je gemakkelijk een website kunt maken, beheren en onderhouden. Het systeem bestaat al sinds 2003, wordt onderhouden door een enthousiaste community en kan gratis gebruikt worden. Het is zelfs zo dat WordPress door bijna een derde van alle websites op het internet wordt gebruikt!

Hosting kiezen voor WordPress

Voordat je een WordPress website kunt gaan bouwen heb je een WordPress hosting pakket nodig. Een WordPress hosting pakket zorgt ervoor dat jouw WordPress website een plekje krijgt op het internet. Onze hostingpakketten hebben we zo ingericht dat ze zeer geschikt zijn voor WordPress en je website supersnel is. Wij raden voor een beginnende WordPress website het WordPress Standard hostingpakket aan. Dit pakket is voor de meeste websites ruim voldoende en kan je later altijd nog eenvoudig upgraden.

Wil je geen goede met het updaten van je WordPress-website en bijbehorende plugins en thema’s? Kies dan voor een Managed WordPress hosting pakket, hierbij voeren de experts van SoHosted de updates van WordPress voor je uit.

Bij onze pakketten krijg je toegang tot het Plesk control panel. Plesk is het systeem dat je gebruikt om je hostingpakket te onderhouden. Met Plesk ga je straks, heel eenvoudig, WordPress beheren!

SoHosted - WordPress hosting Standard

Verwacht je direct een grote hoeveelheid bezoekers op je website? Kies dan voor het (Managed) Pro pakket. Je kunt ook achteraf je pakket upgraden.

Stap 1: Inloggen in het controlepaneel!

Bij al onze WordPress hostingpakketten is WordPress standaard geïnstalleerd en is het beste thema en plug-ins al voorgeïnstalleerd. Daarnaast is je website direct beveiligd met een SSL-certificaat.

Om in te loggen in je WordPress installatie ga je allereerst naar Mijn SoHosted en log je in met je SoHosted-account. Klik in het hoofdmenu op ‘Mijn diensten’ en klik naast de domeinnaam, waarop je WordPress wilt installeren, op de knop ‘Openen’. (zie afbeelding)

WordPress website maken - Domeinnaam selecteren in Mijn SoHosted

Je bent nu in de Mijn SoHosted-beheeromgeving van je website. Klik hier op het tabje ‘Webhosting beheren’ en vervolgens op de knop ‘Plesk openen’.

WordPress website maken - Plesk openen in Mijn SoHosted

Nadat je bent ingelogd in Plesk is het mogelijk om direct in te loggen in je gloednieuwe WordPress website!

Stap 2: Inloggen op jouw WordPress-installatie

Onder jouw domeinnaam zie je jouw WordPress-installatie staan. Klik, zoals op onderstaande afbeelding, op ‘Aanmelden’, waarna je automatisch ingelogd wordt op de WordPress-omgeving van jouw website.

WordPress website maken - Aanmelden WordPress in Plesk

Jouw WordPress-omgeving zal er ongeveer zo uit zien:

Voorbeeld WordPress Dashboard

Meer leren over een WordPress website maken!

Je hebt nu succesvol een WordPress installatie op je hostingpakket! Naast het installeren van WordPress zijn er tal van mogelijkheden met WordPress. In deel twee van deze blogreeks leer je hoe je pagina’s en berichten op je WordPress website maakt. Daarnaast lees je ook hoe je een ander thema installeert. Ga aan de slag met Een WordPress website maken in 8 stappen deel 2.

Liever geen WordPress website? Lees dan ons blogartikel: Aan de slag met de SoHosted website builder, deze kun je gratis gebruiken bij je hostingpakket.