.be domeinnaam registreren

EERSTE JAAR: € 2,95* (€ 19,99)

Registreer je .BE domein

€2,95
P/JAAR

*De korting geldt voor het eerste jaar, daarna betaal je het reguliere tarief van € 19,99

Over de .be domeinextensie

.be achtergrondinformatie

.Be is de top-level domeinnaam van België. De .be domeinnamen worden beheerd en uitgegeven door DNS Belgium. De .be domeinnaam bestaat sinds 1989. Pas sinds 2000 is DNS Belgium verantwoordelijk voor de registratie en beheer van het .be domein. Tot 2000 werd de .be domeinnaam beheerd door de afdeling computerwetenschappen van de Katholieke Universiteit van Leuven.

In februari 2008 is SoHosted als agent van dns.be toegetreden en met succes. We hebben inmiddels een mooie notering binnen in de top 100 van DNS.be!

Wanneer registreer je een .be domeinnaam?

Je kunt het beste een .be domein registreren wanneer je plannen hebt om een website op te zetten die wordt ingezet in België. Met het .be domein speel je goed in op de Belgische markt. Het maakt hierbij niet uit of je woonachtig bent in België of bijvoorbeeld in Nederland.

Bedrijven, maar ook particulieren, registreren vooral een .be domeinnaam om een herkenbare domeinnaam te hebben in België.


Waarom je.be domein bij SoHosted registreren?

Een .be domeinnaam registreren kan bij veel verschillende webhosters, het verschil zit in de technische mogelijkheden en prijzen. Waar je op moet letten en waarom je .be domein bij ons in goede handen is lees je hieronder.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .be domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.be domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.be domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .be domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .be domeinnaam

Na je bestelling en betaling gaan wij direct het domein voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen registreert. Binnen een minuut dus!
Ja. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .be domein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen die van plan zijn om hun website in België in te zetten. Het .be domein laat direct zien dat je actief bent in België en is de meest gebruikte domeinnaam voor Belgische websites.
Tijdens het bestellen van je .be domeinnaam kan je bij ons (in stap 3 van het bestelproces) aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren of niet. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .be domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Een .be domein registreren doe je bij ons heel eenvoudig door bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je ziet dan of je gewenste domeinnaam nog vrij is of al bezet is. Als deze bezet is klik je op de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.