.biz domeinnaam registreren

Registreer je .BIZ domein

€24,99
P/JAAR

Over de .biz domeinextensie

.biz achtergrondinformatie

De .biz domeinnaam is in het leven geroepen voor bedrijven. De .biz extensie is daarmee, net als een .com of .info, een generiek top level domein (gTLD). .biz domeinnamen worden uitgegeven door de “Neustar Registry Services” en bestaat sinds 2001.

In het begin was het alleen mogelijk voor bedrijven om een .biz domeinnaam te registreren. Tegenwoordig is het ook mogelijk voor particulieren om een eigen .biz domeinnaam vast te leggen.

Voor wie is de .biz domeinnaam?

Je kunt het beste een .biz domein registeren wanneer je plannen hebt om een zakelijke website op te zetten die internationaal wordt ingezet. Omdat .biz is afgeleid van het woord “business” is het met name gericht op de zakelijke markt. Bedrijven die internationaal opereren kunnen hier dus vooral veel baat bij hebben.

Het .biz domein is niet gebonden aan een bepaald land zoals bijvoorbeeld een .nl domein. Een .biz domeinnaam is ook een prima alternatief wanneer andere domeinextensies al zijn geregistreerd door iemand anders.


Waarom voor een .biz domein van sohosted kiezen?

Een .biz domein kun je bij de meeste webhosters registreren, daarom is het belangrijk om naar het verschil in de technische mogelijkheden en prijzen te kijken. Hieronder zie je waar je op moet letten en waarom je .biz domein bij ons in goede handen is.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .biz domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.biz domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.biz domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .biz domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .biz domeinnaam

Na je bestelling en betaling gaan wij direct het domein voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen registreert. Binnen een minuut dus!
Ja. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .bizdomein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen die van plan zijn om hun website internationaal in te zetten. Het .biz domein is ook een prima alternatieve extensie wanneer je voorkeursextensie al bezet is omdat het een algemene / generiek karakter heeft en dus altijd te gebruiken is.
Tijdens het bestellen van je .biz domeinnaam kan je bij ons aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren of niet. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .biz domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al bezet is. Als deze bezet is klik je op de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.