Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

.co.uk domeinnaam registreren

Registreer je .CO.UK domein

€19,99
P/JAAR

Over de .co.uk domeinextensie

.co.uk achtergrondinformatie

.co.uk de top-level domeinnaam van het Verenigd Koningkrijk. De co.uk-domeinnamen worden uitgegeven door Nominet UK, welke verantwoordelijk is voor het top level domain ‘uk’.

Bij de invoering van het landdomein voor Groot-Brittannië en Noord-Ierland werd eerst gekozen voor het domein .gb (welke volgens de ISO 3166-1-normering correct is), maar later werd er gekozen voor het .co.uk-domein omdat GB voor Great Britain staat.

Het .co.uk domein is echter voor Groot-Brittannië én Noord-Ierland en daarom vond men de afkorting UK (United Kingdom) geschikter. Vroeger werd het .gb domein nog wel gebruikt, maar tegenwoordig is de extensie niet meer in gebruik.

Wanneer registreer je een .co.uk domeinnaam?

Je kunt het beste een .co.uk domein registeren wanneer je plannen hebt om een website op te zetten die in het Verenigd Koninkrijk wordt ingezet. Ondanks dat het .co.uk domein bedoeld is voor websites met een commerciële insteek, kan deze domeinextensie ook prima worden ingezet door particuliere websites. Dit komt doordat een .co.uk domeinnaam voor iedereen vrij te registreren is.

Wil je direct een .co.uk domein registreren? Vul dan je gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de knop “check”.


Waarom je .co.uk domein bij SoHosted registreren?

Een .co.uk domeinnaam kun je bij veel webhosters registreren, maar er zit nogal wat verschil in de technische mogelijkheden en prijzen. Wij vertellen je waar je op moet letten en waarom je .co.uk domein bij ons in goede handen is.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .co.uk domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.co.uk domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.co.uk domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .co.uk domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .co.uk domeinnaam

Binnen een minuut! Na je bestelling en betaling gaan wij direct het domein voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen registreert.
Ja. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .co.uk domein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen die van plan zijn om hun website in Verenigd Koningkrijk in te zetten. Het .co.uk domein is ook een prima alternatieve extensie wanneer je voorkeursextensie al bezet is omdat het een algemene / generiek karakter heeft en dus altijd te gebruiken is.
Tijdens het bestellen van je .co.uk domeinnaam kan je bij ons aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren of niet. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .co.uk domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al bezet is. Als deze bezet is klik je op de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.