Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

.co.za domeinnaam registreren

Registreer je .CO.ZA domein

€24,99
P/JAAR

Over de .co.za domeinextensie

.co.za achtergrondinformatie

.co.za is de top-level domeinnaam van Zuid-Afrika. co.za-domeinnamen worden uitgegeven door de .co.za Domain Name Authority (ZADNA) die verantwoordelijk is beheer en uitgifte van het Zuid-Afrikaanse domein.

Zuid-Afrika kent vele talen, waarvan er elf officiële talen zijn. Geen van de deze elf talen zou als afkorting voor Zuid-Afrika co.za hebben. Daarom is het best bijzonder dat er voor .co.za is gekozen als top-level domeinnaam.

De reden hiervoor is tweeledig. Aan de ene kant is het co.sa domein (South Africa) al vergeven aan Saudi-Arabië. Waarom is er dan gekozen voor .co.za? Dit komt door de Nederlandse taal, die een prominente rol speelt in de geschiedenis van Zuid-Afrika en tot 1961 naast het Engels en Afrikaans een officiële taal was.

Wanneer registreer je een .co.za domeinnaam?

Je kunt het beste een .co.za domein registeren wanneer je plannen hebt om een website op te zetten die in Zuid-Afrika wordt ingezet. Door de toevoeging van “.co” wordt deze domeinextensie vooral gebruikt door bedrijven of voor andere commerciële doeleinden. Het .co.za is voor iedereen vrij te registreren.

Wil je direct een .co.za domein registreren? Vul dan je gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de knop “check”.


Waarom voor een .co.za domein van SoHosted kiezen?

Er zijn verschillende webhosters waar je een .co.za domein kunt registreren, maar er zit nogal wat verschil in de technische mogelijkheden en prijzen. Hieronder zie je waar je op moet letten en waarom je .co.za domein bij ons in goede handen is.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .co.za domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.co.za domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.co.za domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .co.za domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .co.za domeinnaam

De prijs van een .com domeinnaam is afhankelijk van het aantal jaar dat je de domeinnaam vastlegt. Een .co.za domein kost n.v.t. per jaar bij een vijfjarig contract.
Na je bestelling en betaling gaan wij direct het domein voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen registreert. Binnen een minuut dus!
Ja. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .co.za domein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen die van plan zijn om hun website in Zuid-Afrika in te zetten. Het .co.za domein is ook een prima alternatieve extensie wanneer je voorkeurs extensie al bezet is omdat het een algemene / generiek karakter heeft en dus altijd te gebruiken is.
Tijdens het bestellen van je .co.za domeinnaam kan je bij ons aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren of niet. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wilt wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .co.za domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al bezet is. Als deze bezet is klik je op de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.