.cool domeinnaam registreren

Registreer je .COOL domein

€29,75
P/JAAR

Over de .cool domeinextensie

.cool achtergrondinformatie

Op het internet kan een goede domeinnaam veel invloed hebben of je bezoekers jou kunnen vinden, zo ook de .cool domeinnamen. De .cool extensie is een van de recent gelanceerde gTLD’s (Generieke Top Level Domains). Deze gTLD’s zijn bedoeld om je beter te kunnen onderscheiden op het internet. De nieuwe domeinextensies laten je zien wie je bent, wat je doet en waar je voor staat.

Met de komst van de nieuwe extensies is het gemakkelijker geworden om het onderwerp van de website aan te laten sluiten bij de domeinnaam.

Waarom een .cool domeinnaam registreren?

De domeinextensie cool heeft weinig uitleg nodig. Deze domeinnamen zijn vooral bedoeld om aan te geven dat je iets erg mooi/leuk/gaaf (cool) vindt. Wanneer je gericht bent op de internationale markt kan cool ook “koel” betekenen. Dit laat zien dat voor de mogelijkheden van de .cool domeinnaam oneindig zijn.

Check bovenaan deze pagina of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en klik op “check” om je nieuwe .cool domeinnaam te registreren.


Waarom voor een .cool domein van sohosted kiezen?

Bij het registreren van een domeinnaam is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de technische mogelijkheden en natuurlijk de prijzen. Hieronder zie je waar je op moet letten en waarom je .cool domein bij ons in goede handen is.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .cool domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.cool domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.cool domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .cool domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .cool domeinnaam

Na je bestelling en betaling gaan wij direct het domein voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen registreert. Binnen een minuut dus!
Ja. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .cool domein is geschikt voor iedereen die wil op wil vallen met zijn of haar domeinnaam. Met deze domeinnaam trek je Het .cool domein is ook een prima alternatieve extensie wanneer je voorkeursextensie al bezet is omdat het een algemene / generiek karakter heeft en dus altijd te gebruiken is. Een .cool domeinnaam kan ook goed worden ingezet voor internationale bezoekers omdat “cool” in veel talen dezelfde betekenis heeft.
Tijdens het bestellen van je .cool domeinnaam kan je bij ons aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren of niet. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .cool domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al bezet is. Als deze bezet is klik je op de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.