Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

.eu domeinnaam registreren

EERSTE JAAR: € 2,95* (€ 17,99)

Registreer je .EU domein

€2,95
P/JAAR

*De korting geldt voor het eerste jaar, daarna betaal je het reguliere tarief van € 17,99

Over de .eu domeinextensie

.eu achtergrondinformatie

.eu is de country code top-level domeinnaam van de Europese Unie. De .eu domeinnaam wordt uitgegeven en beheerd door EurID of voluit ‘The European Registry of Internet Domain Names’.

Sinds de lancering van het domein in 2005 is het domein redelijk succesvol. Er zijn op dit moment meer dan drie miljoen .eu domeinnamen geregistreerd en daarmee is de .eu domeinextensie een van de meest populaire extensies van dit moment.

Wanneer registreer je een .eu domeinnaam?

De .eu domeinnaam werd in de vroege jaren van het internet veel gebruikt door bedrijven die ook internationaal handelden. Zowel kleine als grote bedrijven en organisaties gebruiken tegenwoordig het .eu domein. Ook instellingen en particulieren registreren relatief veel een .eu domein.

Je kunt het beste een .eu domein registreren wanneer je wilt laten zien dat jouw website zich richt op Europa. Het .eu domein kan ook goed worden ingezet als alternatieve domeinextensie wanneer je gewenste, bijvoorbeeld .nl domein, al bezet is.


Waarom voor een .eu domeinnaam van sohosted kiezen?

Een .eu domeinnaam kun je bij veel webhosters registeren, de verschillen zitten vaak in de technische mogelijkheden en de prijzen. Hieronder zie je waar je op moet letten en waarom je .eu domein bij SoHosted in goede handen is.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .eu domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.eu domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.eu domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .eu domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .eu domeinnaam

Binnen 1 minuut! Na je bestelling en betaling gaan wij direct je .eu domeinnaam voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen registreert.

Ja, je kunt je .eu domeinnaam naar SoHosted verhuizen. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .eu domein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen die van plan zijn om hun website in Europa of in Nederland in te zetten. Het .eu domein is ook een prima alternatieve extensie wanneer je voorkeursextensie al bezet is omdat het een algemene / generiek karakter heeft en dus altijd te gebruiken is.
Ja, je kunt een .eu domeinnaam bij ons anoniem registreren. Tijdens het bestellen van je .eu domeinnaam kun je dit aangeven in stap 3. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .eu domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste .eu domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of bezet. Als deze bezet is klik op je de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.