Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

.gent domeinnaam registreren

Registreer je .GENT domein

€39,99
P/JAAR

Over de .gent domeinextensie

.gent achtergrondinformatie

De .Gent domeinnamen zijn net nieuw. Daarom heb je grote kans dat je gewenste .gent domeinnaam nog beschikbaar is! De .Gent domeinextensie is een van de nieuwe gTLDs (Generieke Top Level domeinenextensies). Net als een .com of .net domeinnaam zijn de .Gent domeinnamen generiek, maar dan gericht op de Belgische stad Gent.

Wanneer registreer je een .Gent domeinnaam?

Met een .Gent domeinnaam laat je zien dat jouw website gericht is op de stad Gent. Hiermee is deze domeinextensie goed te gebruiken voor iedereen die gericht is op de stad Gent of op België in het algemeen.

Zo kun je een .Gent domein goed inzetten voor bijvoorbeeld stedentrips naar Gent. Zo zien je bezoekers direct waar de website over gaat. Ook kun je zo je domeinnaam lekker kort houden zodat hij beter wordt onthouden.


Waarom een .Gent domein bij SoHosted registreren?

Er zijn verschillende webhosters waar je een .Gent domein kunt registreren, het is daarom belangrijk om te kijken naar de technische mogelijkheden en prijzen. Hieronder zie je waarom je .Gent domein bij ons in goede handen is en wat wij belangrijk vinden.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .gent domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.gent domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.gent domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .gent domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .gent domeinnaam

Na je bestelling en betaling gaan wij direct het domein voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen registreert. Binnen een minuut dus!
Ja. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .Gent domein is geschikt voor bedrijven of particulieren die uit Gent komen of zich hierop richten. Daarnaast kan deze domeinextensie goed worden gebruikt voor heel België, omdat dit door heel het land herkend zal worden.
Tijdens het bestellen van je .Gent domeinnaam kan je bij ons aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren of niet. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .Gent domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al is bezet. Als deze bezet is klik op je de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.