Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

.net domein registeren

Registreer je .NET domein

€21,99
P/JAAR

Over de .net domeinextensie

.net achtergrondinformatie

De .net domein extensie is een generiek Top Level Domein (gTLD). De .net extensie bestaat sinds januari 1985, en is daarmee een van de eerste extensies. Oorspronkelijk zijn .net domeinnamen bedoeld voor Internet Service Providers maar ze worden nu voor veel meer doeleinden ingezet. Het .net domein is wereldwijd een veel geregistreerde domeinnaam en bestaat al sinds 1985.

Er zijn geen restricties voor een .net domein. Daardoor kan iedereen een .net domein aanvragen. Een .net domein is net als een .com of .org domein een gTLD.

Wanneer registreer je een .net domeinnaam?

Je kunt het beste een .net domein registeren wanneer je plannen hebt om een website op te zetten die internationaal wordt ingezet. Zowel kleine als grote bedrijven en organisaties gebruiken tegenwoordig het .net domein. Ook instellingen en particulieren registreren relatief veel een .net domein.

Het .net domein is niet gebonden aan een land zoals bij een .nl of .be domein. Het .net domein is daarmee uitermate geschikt om internationaal te gebruiken. Een .net domeinnaam is ook een prima alternatief wanneer andere domeinextensies al zijn geregistreerd door iemand anders.


Waarom voor een .net domein van SoHosted kiezen?

Er zijn veel webhosters waar je een .net domein kunt registreren, daarom is het belangrijk om te kijken naar de technische mogelijkheden en de prijzen. Hieronder zie je waar je nog meer op moet letten en waarom je .net domein bij ons in goede handen is.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .net domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.net domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.net domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .net domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .net domeinnaam

Na je bestelling en betaling gaan wij direct het gekozen .net domein voor je registreren. Dit gebeurt automatisch zonder tussenkomst van SoHosted. Binnen één minuut is je domeinnaam dus geregistreerd!
Ja. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .net domein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen die van plan zijn om hun website internationaal in te zetten. Het .net domein is ook een prima alternatieve extensie wanneer je voorkeursextensie al bezet is omdat het een algemene / generiek karakter heeft en dus altijd te gebruiken is.
Tijdens het bestellen van je .net domeinnaam kan je in stap 3 van het bestelproces aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .net domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al bezet is. Als deze bezet is klik je op de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.