Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

.nl domeinnaam registreren

EERSTE JAAR: € 0,95* (€ 14,99)

Registreer je .NL domein

€0,95
P/JAAR

*De korting geldt voor het eerste jaar, daarna betaal je het reguliere tarief van € 14,99

Over de .nl domeinextensie

.nl domeinnaam achtergrondinformatie

De oorsprong van het .nl domein ligt bij het CWI (Centrum voor Wiskunde en informatica). Daarmee had Nederland een leidende rol in de wereld. Het .nl domein was één van de eerste domein extensies die werd overgedragen naar een instantie buiten de Verenigde Staten. Al op 25 april 1986 werd het .nl domein overgedragen aan het CWI. Het .nl domein wordt beheerd door SIDN.

Vanaf 2003 werd het voor particulieren ook mogelijk om een domein te registreren. Dit is één van de factoren geweest voor het grote succes van het .nl domein. Op dit moment zijn er meer dan vijf miljoen .nl domeinnamen geregistreerd en daarmee is het één van de populairste ccTLD’s (country code Top-Level domain) ter wereld.

SoHosted is al sinds 2005 officieel registrar van het .nl domein. Door een nauwe samenwerking met SIDN kunnen wij een optimale dienstverlening aanbieden.

Wanneer registreer je een .nl domeinnaam?

Een .nl domeinnaam registreren doe je wanneer je in Nederland een website, webshop of bijvoorbeeld een blog wil beginnen. Daarmee is een .nl domeinnaam erg breed inzetbaar. Door de lokale toevoeging van deze extensie is het .nl domein vooral populair voor gebruik binnen Nederland. Het maakt niet uit of je deze domeinextensie wilt inzetten voor persoonlijke- of professionele doeleinden.


Waarom een .nl domeinnaam bij sohosted registreren?

Een .nl domeinnaam kun je bij veel webhosters registreren, maar er zit nogal wat verschil in de technische mogelijkheden en prijzen. Met meer dan 15 jaar hosting ervaring is je domeinnaam bij SoHosted in goede handen. Hieronder zie je wat we bij SoHosted anders doen en wat we belangrijk vinden.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .nl domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.nl domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.nl domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .nl domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .nl domeinnaam

Na je bestelling en betaling gaan wij direct je .nl domeinnaam voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen kunt registreren. Binnen een minuut registreer je dus je eigen .nl domeinnaam!

Ja, je .nl domeinnaam verhuizen naar SoHosted is erg eenvoudig. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuisknop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wilt kunnen we kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.

Een .nl domein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen die van plan zijn om hun website in Nederland in te zetten. Het .nl domein is de meest gebruikte domeinnaam in Nederland.

Ja, in stap 3 van het bestelproces kun je kiezen voor anoniem registeren. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten voor een anonieme registratie bedragen slechts € 1 p/mnd.

Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wilt wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .nl domein hier geen overdrachtskosten voor. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.

Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al bezet is. Als deze bezet is klik je op de verhuisknop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.