.org domeinnaam registeren

Registreer je .ORG domein

€19,99
P/JAAR

Over de .org domeinextensie

.org achtergrondinformatie

Het .org domein is als een van de eerste domeinextensies gelanceerd. In 1982 is het .org domein gelanceerd met als doel een generieke domeinextensie te realiseren voor non-profit organisaties. Een .org domeinnaam is voor iedereen vrij te registreren.

Wanneer registreer je een .org domeinnaam?

De .org domeinnaam is ooit opgericht als domeinnaam voor organisaties, .org is een afkorting van het Engelse woord organization. Je kunt het beste een .org domeinnaam registreren wanneer je plannen hebt om je website internationaal in te zetten. Het .org domein is niet gebonden aan een bepaald land zoals bijvoorbeeld een .nl domein. Het .org domein is daarom uitermate geschikt om internationaal te gebruiken. Een .org domeinnaam is ook een goed alternatief wanneer andere domeinextensies bezet zijn.

Het .org domein wordt in de praktijk veel geregistreerd door zowel commerciële- als niet-commerciële organisaties.


Waarom voor een .org domein van SoHosted kiezen?

Bij SoHosted is je .org domennaam in goede handen. Er zijn genoeg webhosters waar je een .org domein kunt registreren, maar er zit nogal wat verschil in de technische mogelijkheden en prijzen. Hieronder zie je waar je op moet letten en wat we bij SoHosted anders doen.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .org domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.org domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.org domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .org domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .org domeinnaam

Je .org domeinnaam wordt na het voltooien van je bestelling direct geregistreerd. Dit gebeurt zonder tussenkomst van ons en gebeurt daarom binnen 1 minuut.
Ja. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .org domein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen die van plan zijn om hun website internationaal in te zetten. Het .org domein is ook een prima alternatieve extensie wanneer je voorkeursextensie al bezet is omdat het een algemene / generiek karakter heeft en dus altijd te gebruiken is.
Tijdens het bestellen van je .org domeinnaam kan je bij ons aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren of niet. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft uiteraard wel zelf de eigenaar van de domeinnaam. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Nee, wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .org domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al bezet is. Als deze bezet is klik je op de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.