.uk domeinnaam registreren

Registreer je .UK domein

€19,99
P/JAAR

Over de .uk domeinextensie

.uk achtergrondinformatie

.uk de top-level domeinnaam van het Verenigd Koninkrijk. De .uk domeinnaam is een relatief nieuwe domeinextensie die ingezet kan worden als alternatief op het .co.uk domein.

Bij de invoering van het landdomein voor Groot-Brittannië en Noord-Ierland werd eerst gekozen voor het domein .gb (welke volgens de ISO 3166-1-normering correct is), maar later werd er gekozen voor het .uk-domein omdat GB voor Great Britain staat.

Wanneer registreer je een .uk domeinnaam?

Wanneer je plannen hebt om een website op te zetten die in het Verenigd Koninkrijk wordt ingezet is de .uk domeinnaam een uitstekende keuze. Met een .uk domeinnaam weten bezoekers direct dat het gaat om een website die zich richt op het Verenigd Koninkrijk. Een .uk domeinnaam is door iedereen te registreren, mits je voldoet aan de local presence voorwaarden. Om een .uk domeinnaam te registreren is een adres in het Verenigd Koninkrijk vereist.

Wil je direct een .uk domein registreren? Vul dan je gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de knop “check”.


Waarom voor een .uk domein van SoHosted kiezen?

Een .uk domeinnaam kun je bij de meeste webhosters wel registreren, maar er zit nogal wat verschil in de technische mogelijkheden en prijzen. Hieronder zie je waar je op moet letten en waarom je .uk domein bij ons in goede handen is.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .uk domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.uk domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.uk domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .uk domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .uk domeinnaam

Na je bestelling en betaling gaan wij direct het domein voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen registreert. Binnen een minuut dus!
Ja, dit is zelfs heel eenvoudig. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .uk domein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen die van plan zijn om hun website in Verenigd Koninkrijk in te zetten. Het .uk domein is ook een prima alternatieve extensie wanneer je voorkeursextensie al bezet is omdat het een herkenbaar is binnen het Verenigd Koninkrijk.
Tijdens het bestellen van je .uk domeinnaam kan je bij ons aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren of niet. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .uk domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Het registreren van een .uk domeinnaam is heel eenvoudig. Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al bezet. Als deze bezet is klik je op de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.