.xyz domeinnaam registreren

Registreer je .XYZ domein

€19,99
P/JAAR

Over de .xyz domeinextensie

.xyz achtergrondinformatie

Recent worden er veel nieuwe domeinextensies toegevoegd. De .xyz domeinextensie is daar één van. Door de nieuwe domeinextensies wordt naast de veel gebruikte .nl en .com domeinen meer variatie aangeboden. Dit zal jou helpen in het vinden van dé perfecte domeinnaam.

Het kan gebeuren dat je een mooie domeinnaam hebt bedacht. In de domeinchecker kom je er helaas achter dat jouw domeinnaam al bezet is. Door de komst van o.a. de .xyz domeinnaam zijn er weer vele domeinnamen beschikbaar. Mooie, korte, pakkende domeinnamen die bezet waren als een .nl zijn nu weer te registreren als een .xyz domein!

Wanneer registreer je een .xyz domeinnaam?

Een .xyz domein is redelijk algemeen. Hierdoor kan deze domeinextensie voor uiteenlopende onderwerpen ingezet worden. Het .xyz domein is een generieke domeinextensie dat als een alternatief geldt voor het .com domein.

Wil jij ook een eigen .xyz domeinnaam registreren? Kijk dan bovenaan deze pagina of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en klik op “check” om je nieuwe domein te registreren.


Waarom voor een .xyz domein van sohosted kiezen?

Bij het registreren van een .xyz domein is het belangrijk om te kijken naar de technische mogelijkheden en prijzen van de webhoster. Hieronder zie je waar je nog meer op moet letten en waarom je .xyz domein bij ons in goede handen is.

Vaste lage prijzen

Voordelig een .xyz domeinnaam registreren

Onze prijzen zijn vast en gaan niet na het eerste jaar ineens fors omhoog. We houden van eerlijke prijzen :-)

Geen overdrachtskosten

.xyz domeinnaam overdragen

Je moet vaak tot wel € 25 betalen voor het aanpassen van de eigenaar van een domein. Bij ons is dat voor bijna alle domeinen gratis.

Gratis doorstuurservice

.xyz domeinnaam doorsturen

Je kunt bij ons je domein gratis doorsturen naar een willekeurig adres. Dit kun je doen met een 301 redirect wat goed is voor je resultaten in Google.


Anoniem registreren

Anoniem .xyz domeinnaam registreren

Dankzij een speciale overeenkomst tussen jou en SoHosted, is het mogelijk om je domein voor € 1,00 p/mnd anoniem te registreren zodat je persoonsgegevens geheim blijven.

Voordelig DNS Beheer

Voordelig DNS

Voor € 0,75 per maand krijg je DNS beheer bij je domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld het webverkeer naar een website laten sturen en e-mail naar je eigen mailserver.

Groot aanbod

Domein aanbod

We bieden meer dan honderd verschillende extensies aan! Ben je opzoek naar een exotisch domein? Grote kans dat wij hem aanbieden.


Veelgestelde vragen over de .xyz domeinnaam

Na je bestelling en betaling gaan wij direct het domein voor je registreren. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van ons domeinen registreert. Binnen een minuut dus!
Ja. Vul de gewenste domeinnaam in bovenaan deze pagina en klik op de “check” knop. Je ziet dan een verhuis knop verschijnen. Onze wizard regelt de rest voor je. Als je wil kunnen we vaak ook kosteloos de houdergegevens voor je wijzigen. Stuur ons een e-mail met de nieuwe houdergegevens en we passen dit na de verhuizing direct voor je aan.
Een .xyz domein is geschikt voor bedrijven, organisaties of personen waarvan hun gewenste domeinnaam al bezet is met bijvoorbeeld een .com extensie. Met een .xyz domeinnaam blijft de domeinnaam internationaal herkenbaar en heb je meer kans op jouw gewenste domein.
Tijdens het bestellen van je .xyz domeinnaam kan je bij ons aangeven of je de domeinnaam anoniem wilt registreren of niet. Wanneer je hiervoor kiest registreren wij de domeinnaam op de naam van SoHosted. Je blijft wel altijd zelf eigenaar uiteraard. De kosten bedragen slechts € 1,00 p/mnd.
Wanneer je de eigenaar van een domeinnaam wil wijzigen (bijvoorbeeld bij een overdracht) rekenen wij bij een .xyz domein geen overdrachtskosten. Dat scheelt je toch maar weer zo’n € 6 tot € 25 per keer.
Je kunt bovenaan deze pagina je gewenste domeinnaam invoeren. Je krijgt dan te zien of de domeinnaam nog vrij is of al bezet is. Als deze bezet is klik je op de verhuis knop die dan verschijnt. Als de domeinnaam nog vrij is, klik je op de registreer knop die dan verschijnt. Onze bestelwizard regelt de rest voor je.