storingen & ONDERHOUD

Onderhoud: Algemeen: e-mailprogramma's na verhuizing

Status Onderhoud actief
Datum: 13-11-2019 12:10
Laatste update: 15-11-2019 08:56
Momenteel verhuizen wij veel servers van ons oude HELM-platform naar het nieuwe, gemoderniseerde PLESK. Sommige e-mailprogramma's kunnen hierdoor instellingen kwijtraken waardoor je bepaalde mappen of mails niet meer kan zien. Omdat deze programma's zoals Apple Mail of Microsoft Outlook niet van SoHosted zijn kunnen we je daarmee maar beperkt helpen. Wij adviseren sowieso het volgende:
 
1. Log in op de webmail bovenaan https://sohosted.com. Zie je hier nog niet al je mail of mappen? Vink deze dan aan volgens deze instructie.
 
2. Is je mail in de webmail nu in orde? Stel dan je e-mailaccount opnieuw in je programma in met onze e-mail instellen tool. Lukt dat niet? Neem dan contact op met de helpdesk van je e-mailprogramma.
 
3. Is de mail in de webmail ook niet aanwezig? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!

Wil je een storing melden? Log dan in op Mijn SoHosted, ga naar ‘klantenservice’ en klik vervolgens op ‘storing melden’.

Voor storingen (zoals serverproblemen) staan er medewerkers 24 uur per dag standby. Als je een probleem hebt wat niet aan onze dienstverlening ligt, kun je deze ook via Mijn SoHosted melden. Tijdens werkdagen (ma t/m vr 09:00 – 17:00) krijg je dan meestal binnen enkele uren een reactie terug.