Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik mijn pakket upgraden?

Het kan zijn dat jouw huidige pakket niet meer aan je eisen voldoet. Je hebt bijvoorbeeld behoefte aan webhosting met meer schijfruimte, je verbruikt meer dataverkeer, je wilt overgaan tot een VPS of je wilt hosting aan een geparkeerd domein koppelen.

Hoe kan ik mijn pakket upgraden?

Bestel een upgrade door in te loggen in Mijn SoHosted en de volgende stappen te volgen. Log in op Mijn SoHosted met je e-mailadres en wachtwoord.

  • Navigeer naar ‘Mijn diensten’
  • Klik op het domein waarvoor je een upgrade wil bestellen
  • Klik op de knop Upgraden
  • Kies het gewenste pakket en rond het bestelproces af

Pakket downgraden

Als jij je pakket wilt downgraden kun je dit aangeven bij onze klantenservice. Deze downgrade gaat in vanaf je eerstvolgende contractverlenging. Een pakket downgrade moet voor de verlenging van je contract worden doorgegeven.

Wat kost het upgraden van mijn pakket?

De kosten van elke pakket upgrade zullen anders zijn. Wij bereken de extra kosten die een groter pakket mee brengen namelijk per dag.

Rekenvoorbeeld Je hebt een Standard pakket en je wilt upgraden naar een Pro pakket. De kosten voor pakket Standard zijn € 47,40 per jaar. De kosten voor pakket Medium zijn € 95,40 per jaar. Je hebt nog 100 dagen te gaan tot de volgende verlengdatum. De kosten voor de pakketupgrade zullen zijn:

  • € 95,40 – € 47,40 = € 48
  • (€ 48,00 / 365 dagen) x 100 dagen = € 13,15

Je betaalt dus € 13,15 voor het upgraden van je pakket van Standard naar Pro. Het volgende jaar betaal je de volledige kosten voor het pakket Medium. Bij een overstap naar een lager (goedkoper) pakket heb je geen recht op (gedeeltelijke) restitutie.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina