Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik mijn pakket upgraden?

Het kan zijn dat je huidige hostingpakket niet meer aan je eisen voldoet, bijvoorbeeld omdat je behoefte hebt aan meer schijfruimte of dataverkeer. Je kunt dan heel eenvoudig een upgrade voor je hostingpakket bestellen.

Hoe kan ik een upgrade bestellen?

Je kunt een upgrade bestellen door in Mijn SoHosted onderstaande stappen te volgen.

  • Log in op Mijn SoHosted.
  • Klik op Mijn diensten.
  • Klik op het domein waarvan je het pakket wil upgraden.
  • Klik op Upgraden.
  • Kies het gewenste pakket en rond de bestelling af.

Upgraden van oude naar nieuwe webhosting

Als je nog één van onze oude hostingpakketten (Small, Medium of Large) gebruikt dan kan je deze upgraden naar een nieuw pakket (Standard, Pro of Premium). Hou er rekening mee dat onze nieuwe pakketten meer functionaliteiten hebben en daarom op nieuwere servers aangemaakt worden. Je moet hierbij zelf de op je hostingpakket staande website, e-mail en databases naar het nieuwe pakket verplaatsen. Lees daarom eerst de upgrade handleiding goed door!

Wat kost het upgraden van mijn pakket?

De kosten van een upgrade zijn afhankelijk van het huidige pakket en het pakket waar je naar wil upgraden. Het komt er uiteindelijk altijd op neer dat we voor de resterende looptijd van het contract het prijsverschil tussen beide pakketten in rekening brengen.

Voorbeeld
Je hebt nu hostingpakket Standard van € 59,40 per jaar en wil dit upgraden naar pakket Pro van € 119,40 per jaar. Het contract loopt al een tijdje en je hebt nog 100 dagen tegoed tot de volgende verlenging. We brengen dan € 16,44 exclusief BTW voor de upgrade in rekening.

€ 119,40 – € 59,40 = € 60,00
(€ 60,00 / 365) x 100 dagen = € 16,44

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina