Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

Veelgestelde vragen

 

Waar kan ik informatie vinden over de AVG wet, SSL en SoHosted?

Per 25 mei 2018 is de nieuwe AVG wet van toepassing. Alle klanten van SoHosted hebben een e-mail ontvangen met de nieuwe algemene voorwaarden, verwerkersovereenkomst en privacy policy. Hieronder vind je een overzicht van de meestgestelde vragen die we binnen krijgen over de AVG.

Voldoen jullie aan de AVG?
Ja. Wij hebben organisatorische en technische maatregelen genomen om te voldoen aan de AVG. Zo hebben we onder andere verwerkersovereenkomsten gesloten met al onze leveranciers én een verwerkersovereenkomst in onze eigen algemene voorwaarden opgenomen. Als klant van SoHosted ga je altijd akkoord met onze algemene voorwaarden en de daarin opgenomen verwerkersovereenkomst. Je kunt onze algemene voorwaarden, verwerkersovereenkomst en privacy policy vinden op onze voorwaarden-pagina.

Ben ik verplicht om een SSL certificaat te gebruiken voor mijn website?
Nee, tenzij je persoonsgegevens verzamelt op je website. Toen de AVG er nog niet was, hadden we in Nederland de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Volgens deze wet was je al verplicht om een SSL certificaat te gebruiken als je persoonsgegevens verzamelt met je website. Er is in dat opzicht dus niets veranderd qua SSL certificaten en daarom ook geen reden tot paniek.

Krijg ik een boete als ik geen SSL certificaat op mijn website heb?
Nee, waarschijnlijk niet. Je was voor 25 mei 2018 al verplicht om een SSL certificaat op je website te hebben als je persoonsgegevens verzamelde. De kans is zeer klein dat je direct een boete krijgt van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De AP en Minister Dekker van Rechtsbescherming hebben meerdere malen aangegeven dat MKB bedrijven niet direct een boete krijgen of gecontroleerd worden. Bij een eerste controle krijg je vaak een waarschuwing, zodat je tijd hebt om de geconstateerde knelpunten op te lossen.

Bij grote bedrijven die veel persoonsgegevens verwerken is er minder coulance. Het is echter wel de bedoeling dat je als organisatie kunt laten zien dat je maatregelen treft om te voldoen aan de AVG, zoals het opstellen van een intern beleid over hoe je omgaat met privacy (Privacy Policy) en het opstellen van verwerkersovereenkomsten met je leveranciers en klanten. De kans is dus klein dat je een boete krijgt.

Wat is jullie advies?
Wij adviseren je om je website en bedrijfsvoering aan te passen om te voldoen aan de AVG. Maar als je op 25 mei 2018 nog geen SSL certificaat op website hebt hoef je je niet direct zorgen te maken. Als je kunt laten zien dat je maatregelen treft om je website binnen afzienbare tijd wel via een beveiligde verbinding (SSL) beschikbaar te maken, dan zit je wat dat betreft hoogstwaarschijnlijk veilig.

Hoe bestel ik een SSL certificaat?
Je kunt via Mijn SoHosted een SSL certificaat bestellen. Als je een Domein SSL certificaat kiest, wordt deze automatisch op je webhostingpakket geïnstalleerd. Je hoeft er dan alleen nog maar voor te zorgen dat de bezoekers van je website automatisch op de beveiligde verbinding uitkomen. Je kan in de handleiding SSL inschakelen lezen hoe je dat doet.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina