Veelgestelde vragen

 

Waar kan ik informatie vinden over de AVG wet, SSL en SoHosted?

Per 25 mei is de nieuwe AVG wet van toepassing. Alle klanten van SoHosted hebben een e-mail ontvangen met de nieuwe algemene voorwaarden, verwerkersovereenkomst en privacy policy. Hieronder vind je een overzicht van de meestgestelde vragen die we binnen krijgen over de AVG:

Voldoen jullie aan de AVG?
Ja. Wij hebben organisatorische en technische maatregelen genomen om te voldoen aan de AVG. Zo hebben we onder andere verwerkersovereenkomsten gesloten met al onze leveranciers, maar ook een verwerkersovereenkomst opgenomen in onze algemene voorwaarden. Omdat alle SoHosted klanten akkoord zijn met de algemene voorwaarden, ga je ook automatisch akkoord met deze verwerkersovereenkomst. Je kunt onze privacy policy, verwerkersovereenkomst en algemene voorwaarden vinden op deze pagina: https://www.sohosted.com/over/voorwaarden/

 

Ben ik verplicht om een SSL certificaat te gebruiken voor mijn website die ik bij jullie host?
Nee, tenzij je persoonsgegevens verzamelt op je website. Toen de AVG er nog niet was, hadden we in Nederland de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Volgens deze wet was je ook al verplicht om een SSL certificaat te gebruiken als je persoonsgegevens verzamelt op je website. Er is in dat opzicht qua SSL certificaten niets veranderd dus en daarom ook niet direct een reden tot paniek.

 

Ga ik een boete krijgen als ik geen SSL certificaat op mijn website heb?
Nee, waarschijnlijk niet. Je was immers voor 25 mei ook al verplicht om een SSL certificaat op je website te hebben als je persoonsgegevens verzamelde. De kans is zeer klein dat je direct een boete krijgt van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De AP en Minister Dekker van Rechtsbescherming hebben meerdere malen aangegeven dat MKB bedrijven niet direct een boete krijgen of gecontroleerd worden. Als je wel controle krijgt, dan krijg je vaak eerst een waarschuwing zodat je tijd hebt om de geconstateerde knelpunten op te lossen.

Bij grote bedrijven die veel persoonsgegevens verwerken is er minder coulance. Het is echter wel de bedoeling dat je als organisatie kunt laten zien dat je bezig met om maatregelen te treffen om te voldoen aan de AVG (zoals het opstellen van een intern beleid over hoe je zelf om gaat met privacy in de vorm van een Privacy Policy en het opstellen van verwerkersovereenkomsten met je leveranciers en klanten), maar de kans is dus klein dat je direct een boete krijgt.

 

Wat is jullie advies?
Wij adviseren je om je website en je bedrijfsvoering aan te passen om te voldoen aan de AVG. Maar als je op 25 mei nog geen SSL certificaat hebt op je website is hoef je je niet direct zorgen te maken. Als je kunt laten zien dat je wel maatregelen treft om binnen afzienbare tijd wel je website te laten lopen via een beveiligde verbinding (SSL), dan zit je hoogstwaarschijnlijk veilig voor wat betreft het gebruik van een beveiligde verbinding voor je website.

 

Ik maak nog gebruik van Helm als control panel waardoor ik geen gebruik kan maken van SSL. Wat moet ik doen?
Wij hebben op dit moment twee platformen waar we webhosting op aanbieden. Het nieuwste platform maakt gebruik van Plesk als control panel en het oudere platform maakt gebruik van Helm. Op het oudere platform is het technisch niet mogelijk om een SSL certificaat te gebruiken. Om die reden zijn wij druk bezig om klanten die op het oude platform staan, te verhuizen naar het nieuwe platform met Plesk waarop dat wel mogelijk is. We verwachten in 2018 alle klanten te hebben verhuisd naar Plesk. Voor deze verhuizing hoef je niets te doen en gaat automatisch.

Sta je toevallig nog op het oudere platform met Helm, maar wil je wel per direct gebruik maken van een SSL certificaat? Dan zul je zelf je website moeten verhuizen naar het nieuwe platform. Dit doe je door je webhostingpakket te upgraden via Mijn SoHosted en vervolgens je data over te zetten. Hierna kun je via Mijn Sohosted een SSL certificaat bestellen. We hebben een handleiding voor je gemaakt waarin we uitleggen hoe je je website kunt verhuizen: https://www.sohosted.com/upgraden/. Je kunt deze handleiding sturen naar je websitebouwer.

Degene die je website heeft gemaakt kan dit allemaal voor je uitvoeren. Dit kost bij een normale website zo’n 1 tot 2 uur aan tijd. Heb je zelf geen tijd of kan je websitebouwer je niet helpen? Dan kun je een SoHosted Expert inhuren.  Wij werken samen met een aantal partners die de verhuizing naar het nieuwe platform voor je kunnen uitvoeren als je dat zelf kunt of je websitebouwer geen tijd heeft. Meer informatie daarover vind je op deze pagina: https://www.sohosted.com/klantenservice/expert-service/

 

Ik maak gebruik van Plesk als control panel. Hoe bestel ik een SSL certificaat?
Je kunt via Mijn SoHosted een SSL certificaat bestellen. Als je een Domein-SSL certificaat kiest, wordt deze automatisch op je webhostingpakket geinstalleerd. Je hoeft hem dan allen nog maar te activeren via Plesk. Het activeren van je SSL certificaat wordt hier uitgelegd: https://www.sohosted.com/klantenservice/beginnershandleiding/ssl-certificaat-inschakelen/

 

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina