Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik een .COM / .NET / .INFO / .BIZ / .ORG-domein verhuizen?

Nadat jij je domeinverhuizing bij ons besteld hebt dien je je huidige provider in te lichten over de verhuizing. Dit dient vaak schriftelijk te gebeuren. Op deze manier weet de huidige provider dat het betreffende domein wegverhuisd gaat worden en kunnen zij de nodige maatregelen treffen om het domein klaar te maken voor een verhuizing.

In veel gevallen staat een domein ook ‘vast’ bij de huidige provider. In dat geval dien je hen te vragen om de ‘REGISTRAR-LOCK’ van het domein af te halen.

Voor het verhuizen van een .COM / .NET / .INFO / .BIZ / .ORG-domein hebben wij een zogenaamde EPP code nodig, ook wel een “authorisation key“. Deze code kun je bij je huidige provider opvragen.

Verhuizing doorgeven met een EPP Code

1) Bij bestellen
Als je een domeinverhuizing op onze website aanvraagt (via de domeincheck) krijg je in stap #3 (“Kies opties”) de mogelijkheid de EPP code in te vullen.

2) Achteraf in Mijn SoHosted
Zodra je de EPP code / verhuis token heeft ontvangen kun je deze in Mijn SoHosted op onze website invoeren op de pagina “Aanvraagstatus”.

Hoe lang duurt een domein verhuizing?

Wij vragen de verhuizing van jouw domein aan zodra je factuur is voldaan en de “verhuis token” aan ons bekend gemaakt is. Bij deze aanvraag wordt er door onze organisatie ‘ASCIO’ een verificatie e-mail verstuurd naar het administratief contact van het domein.

Zodra dit e-mail bericht wordt bevestigd door de domeinnaamhouder zal het domein verhuisd worden naar SoHosted. De verhuizing van jouw domein neemt na de bevestiging 5 tot 6 werkdagen in beslag.

Helaas registreren sommige providers domeinen op hun eigen naam. Op deze manier zijn zij dus degene die de e-mail ontvangen. Daarom is contact met de oude provider erg belangrijk! SoHosted kan niet als contactpersoon, tussen jou en jouw provider, optreden.

Om te bekijken op welke gegevens jouw domein is geregistreerd verwijzen wij jou door naar een website waar jij een WHOIS van jouw domein kunt bekijken: whois.net.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina