Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik een .US / .NAME domein verhuizen?

In dit artikel wordt jou uitgelegd hoe jij een .US domein of een .NAME domein naar SoHosted kunt verhuizen. Deze stappen in dit bericht gelden voor beide domein extensies.

Domein verhuizen

Nadat jij jouw domein (verhuizing) bij ons besteld hebt dien je jouw huidige provider in te lichten over de verhuizing. Dit dient vaak schriftelijk te gebeuren. Op deze manier weet de huidige provider dat het betreffende domein wegverhuisd gaat worden en kunnen zei de nodige maatregelen treffen om het domein klaar te maken voor een verhuizing.

In veel gevallen staat een domein ook ‘vast’ bij de huidige provider, in dit geval zal je jouw huidige provider moeten vragen om de ‘REGISTRAR-LOCK’ van je domein af te halen.

Wij vragen de verhuizing van jouw domein aan zodra je factuur is voldaan. Bij deze aanvraag wordt er door onze organisatie “ASCIO” een verificatie e-mail verstuurd naar het administratief contact van het domein, hierin wordt jou gevraagd de verhuizing naar het bedrijf “SoHosted” te bevestigen.

Zodra dit e-mail bericht wordt bevestigd door de domeinnaamhouder zal het domein verhuisd worden naar SoHosted. De verhuizing van je domein neemt na de bevestiging enkele werkdagen werkdagen in beslag.

Helaas registreren sommige providers domeinen op hun eigen naam. Op deze manier zijn zij dus degene die de e-mail ontvangen. Daarom is contact met de oude provider erg belangrijk! SoHosted kan niet als contactpersoon, tussen jou en jouw provider, optreden. Om te bekijken op welke gegevens jouw domein is geregistreerd verwijzen wij je door naar een website waar je een WHOIS van jouw domein kunt bekijken: whois.net.

Meer weten over verhuizen?

Wil je meer weten over het verhuizen van je .US- of .NAME domein naar SoHosted? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina