Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik spam voorkomen?

Lees hier drie tips om spam en andere ongewenste berichten in jouw e-mail inbox te voorkomen.

Voorkomen van spam

  • Laat je adres niet achter op internet

Laat nooit jouw e-mailadres achter op websites, internetfora, nieuwsgroepen of andere zogenaamde communities. Webrobots van spammers speuren automatisch het web af op zoek naar deze e-mailadressen. Wil je toch je e-mail adres achterlaten, maak voor dat doel dan een apart e-mail adres aan, bijvoorbeeld van Hotmail.

  • Reageer niet op ongevraagde berichten

Als je antwoordt op spamberichten dan weet de spammer dat het e-mailadres bestaat en gebruikt wordt. Je ontvangt dan waarschijnlijk alleen maar meer spam. Bovendien zitten er soms links verborgen in de berichten die geactiveerd worden als je de berichten beantwoordt. Klik ook nooit op zogenaamde “unsubscribe” links. Het is het beste om nergens op te klikken en het bericht te verwijderen.

  • Reageer niet op kettingbrieven

E-mails waarin je gevraagd wordt om het bericht naar zoveel mogelijk mensen door te sturen zijn meestal ook spam. Ga hier dus niet op in. Zo zorg je ervoor dat jouw eigen adres niet bevestigd wordt en geef je geen adressen van anderen door.

Meer weten over het beschermen van je e-mail en/of website? Lees dan ook ons artikel over het beschermen van jouw WordPress website.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina