Veelgestelde vragen

 

Mag ik een mailing of nieuwsbrief via jullie versturen?

Ja dat kan met onze webhosting en Managed VPS. Een double-opt nieuwsbrief is hierbij verplicht. Dit houdt in dat de ontvanger ermee akkoord gegaan moet zijn om de e-mail te ontvangen.

Om overlast te voorkomen hanteren we een limiet van maximaal 2500 ontvangers per mailing. LET OP: u kunt maximaal 1000 berichten per uur versturen. Wij adviseren om mailings altijd ’s nachts te versturen.

Wettelijke eisen voor het verzenden van e-mail

Wanneer je berichten verstuurt, moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • De ontvanger moet toestemming hebben gegeven voor het ontvangen van de betreffende berichten
  • De ontvanger moet zien van wie de berichten afkomstig zijn
  • De ontvanger moet zich kunnen afmelden van de mailing wanneer deze geen prijs meer stelt op ontvangst van deze berichten, OOK als het een eenmalige mailing betreft

Naast dat dit wettelijk verplicht is stellen wij dit zelf ook verplicht aan onze klanten.

Verstuur alleen mailings naar ontvangers die zich moedwillig voor de mailing hebben aangemeld. Het is niet toegestaan om e-mails te versturen richting opgekochte adresbestanden.

Alle klanten willen dat e-mail vanaf onze servers afgeleverd wordt naar de ontvangers. Houd daarom rekening met het bovenstaande, omdat dit problemen met aflevering van e-mailberichten voorkomt.

Maximum aantal e-mails

Wanneer je op onze shared hosting tegen limieten aan loopt, dan kun je twee dingen doen. Je kunt de mailing verspreiden over meerdere batches per uur. Veel e-mail applicaties hebben dit inmiddels ook als optie. Je kunt er ook voor kiezen om een Managed VPS af te nemen, hier kun je onbeperkt e-mail versturen.

Wij behouden ons het recht om een mailing welke voor overlast zorgt op onze systemen af te sluiten of ontoegankelijk te maken.

Lees voor meer informatie ook ons FAQ-item over het maximaal aantal e-mails dat je kunt versturen via SoHosted.

Meer informatie over e-mail via SoHosted

Wil je graag meer informatie over het verzenden van mailings via ons? Vraag het dan aan onze klantenservice.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina