Veelgestelde vragen

 

Wat is spam?

Spam is een verzamelnaam voor ongevraagde en ongewenste berichten die worden verstuurd naar je e-mailbox. Meestal gaat het om reclame die in grote hoeveelheden wordt rondgestuurd.

Het versturen van spam is op grond van de Telecommunicatiewet verboden. Alleen als jij zelf toestemming geeft voor het laten toesturen van dergelijke berichten is het toegestaan.

Voorkom spam met het Spamfilter

SoHosted levert bij al haar Webhosting pakketten een gratis spamfilter. Het spamfilter is gebaseerd om het meest bekende anti-spam platform SpamAssassin.

Hoe werkt het spamfilter?

SoHosted waakt samen met jou over je e-mails. Dit doen we met een gratis spamfilter bij al onze webhosting pakketten. Wanneer e-mailtjes binnenkomen bij onze mailservers dan worden diverse zaken getoetst:

  • Komt het bericht van een verdachte verzender?
  • Bevat het bericht veel reclame?
  • Is de opmaak niet conform verwachtingen?
  • etc.

Elk van deze controles krijgt een kleine resultaatscore mee. Op basis van vele honderden verschillende controlepunten wordt op deze manier een eindscore berekend. Wanneer het bericht een hogere score heeft gekregen dan de drempelwaarde, dan is het zeer waarschijnlijk ongewenst en wordt het bericht gemarkeerd als spam. Dit kun je zien doordat er in het Onderwerp-veld *****SPAM***** wordt toegevoegd.

Op al onze webhosting servers zal de mailserver het bericht in dat geval ook direct verplaatsen naar de map ‘Junk e-mail’.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina