Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik WordPress installeren?

Wordpress is een van de meest populaire en gemakkelijk te installeren CMS’en. Er zijn meer dan 80 miljoen WordPress gebruikers wereldwijd! We krijgen dagelijks de vraag “Hoe moet ik WordPress installeren?”. Je kunt WordPress bij ons heel eenvoudig met één klik installeren of handmatig via FTP installeren en in dit artikel leggen we uit hoe je de installatie van WordPress binnen enkele minuten kunt doen.

Wil je een WordPress website starten, maar heb je nog geen hosting? Bekijk dan onze WordPress hosting pagina.

WordPress met één klik installeren

Maak je gebruik van onze webhosting met het Plesk control panel? Goed nieuws, je kunt dan heel eenvoudig WordPress installeren met onze one-click installer. Hoe dit werkt zie je in onze beginnershandleiding: WordPress installeren.

WordPress zelf handmatig installeren? Volg dan onderstaande handleiding.

WordPress installatie bestanden downloaden

Via de website WordPress.org download je de installatiebestanden. Na het downloaden kun je de bestanden uitpakken op je computer.
Installatiebestanden van WordPress

WordPress via FTP naar onze server uploaden

Je kunt de bestanden met FTP van je computer naar onze server kopiëren. Hiervoor moet je eerst een FTP account aanmaken in Mijn SoHosted. Hoe je dit doet, leggen we in het artikel over hoe je FTP accounts aanmaakt uit. Als je eenmaal je gebruikersnaam en wachtwoord hebt, kun je met een FTP programma je WordPress bestanden uploaden. Als je nog geen FTP programma hebt, lees dan ons blogartikel Top 3 gratis FTP programma’s eens rustig door en installeer je favoriete programma.

In dit voorbeeld gaan we de bestanden uploaden met Filezilla. Je verbindt met de FTP gegevens die je eerder in Mijn SoHosted hebt aangemaakt (domein, gebruikersnaam en wachtwoord):
Verbinden met FTP
Na het verbinden kun je de WordPress installatie bestanden in je linker scherm opzoeken. Deze bestanden kunnen in de map “WordPress” staan en in dat geval kun je de map WordPress openen door er op te klikken. Het linker scherm geeft de bestanden op je computer weer. Het rechter scherm is de server. Hier open je de map “wwwroot”. Je selecteert links alle WordPress bestanden en sleept deze naar de rechter kant:

Wordpress bestanden uploaden

Database aanmaken

In Mijn SoHosted maak je een database aan. De gekozen database-naam, gebruikersnaam en het wachtwoord schrijf je op, want deze heb je nodig om WordPress te installeren in de laatste stap van deze handleiding. Als je niet weet hoe je een database aanmaakt, lees dan onze uitleg over databases aanmaken.

WordPress installeren

Nu open je de WordPress installatie door je domein te openen in een browser. Je klikt op de knop “Laten we starten!”. In dit scherm vul je de database-gegevens in die je eerder hebt aangemaakt.

Bij “Database-host” vul je het volgende in: “localhost“.

Klik nu op “Verzenden“.

Wordpress gaat nu controleren of het verbinding kan maken met de database. Als je de gegevens goed hebt ingevuld krijg je de melding “Woohoo! Je bent door het eerste gedeelte gekomen van de installatie”. Klik op “De installatie starten”. Je komt nu in de laatste stap terecht. Je hoeft alleen nog maar wat website- en logingegevens in te vullen en je kunt aan de slag met WordPress. Vul je gegevens in en klik op WordPress installeren.

Klaar! Je kunt direct inloggen en beginnen met je eigen WordPress website.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina