Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik alle bezoekers van mijn website via HTTPS/SSL laten verbinden?

Als je na het inschakelen van SSL in je controle paneel wil dat alle bezoekers van je website op de beveiligde variant van je website (HTTPS) uitkomen, dan moet je dit apart instellen. We raden aan om dit te doen, want Google geeft aan dat websites die volledig beveiligd zijn met HTTPS met behulp van een SSL certificaat een betere kans hebben op een hoge positie in de zoekresultaten.

Om alle bezoekers via HTTPS te laten verbinden zal je handmatig enkele wijzigingen moeten doen om HTTPS te kunnen gebruiken. Dit kun je eenvoudig instellen door onderstaande code toe te voegen aan een .htaccess-bestand. Wanneer je nog geen .htaccess-bestand hebt in de httpdocs-map van je server, dan kan je deze eenvoudig aanmaken in bijvoorbeeld notepad (Kladblok). Heb je al wel een .htaccess-bestand in je httpdocs map? Plaats onderstaande code dan bovenaan in dat bestand:

RewriteEngine On 
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^JOUWDOMEINNAAM\.NL [NC]
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80 
RewriteRule ^(.*)$ https://JOUWDOMEINNAAM.NL/$1 [R=301,L]

Test na het plaatsen van de bovenstaande code of je van http://www.jouwdomeinnaam.nl correct wordt doorgestuurd naar https://www.jouwdomeinnaam.nl. Je website zal vanaf nu altijd op de HTTPS-variant moeten uitkomen.

Links aanpassen in je website

Het kan zijn dat je in je website zelf nog aanpassingen moet maken om ervoor te zorgen dat alle links naar pagina’s en afbeeldingen naar de HTTPS-variant verwijzen. Doe je dat niet, dan zal bijvoorbeeld de pagina zelf wel via HTTPS worden opgehaald, maar afbeeldingen op die pagina niet. Bezoekers kunnen dan alsnog een waarschuwing krijgen dat de pagina niet beveiligd is!

Denk bij aan te passen links aan links naar afbeeldingen, scripts en stylesheets, maar ook aan URL’s die in stylesheets en scripts worden gebruikt. Mocht je gebruik maken van een betaal-provider, dan zul je daar mogelijk ook URL’s moeten aanpassen, zodat bezoekers na een betaling op de juiste pagina terecht komen.

Links aanpassen binnen een CMS

Als je gebruik maakt van een CMS, zoals WordPress, dan kun je vaak op één centrale plaats (in het admin-gedeelte, of in een configuratiebestand) de URL van de website instellen. Als je daar de aanpassing naar HTTPS maakt, zullen nieuwe links meestal kloppen.

In WordPress stel je dit als volgt in: ga in het WordPress CMS naar Instellingen > Algemeen (Settings > General). Pas zowel het WordPress-adres als het Siteadres aan door http:// te vervangen door https://. Sla je wijzigingen op; op dit moment zullen alle automatisch gegenereerde links goed worden aangemaakt.

Aanpassen van de website-URL in WordPress

Aanpassen van de website-URL in WordPress

Bovengenoemde instelling lost niet altijd alles op. We raden aan deze plug-in te installeren én gebruiken als niet alle links binnen je website aangepast zijn.

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag!

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina