Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik alle bezoekers van mijn website via HTTPS/SSL laten verbinden?

Als je na het via Plesk inschakelen van SSL wil dat alle bezoekers van je website op de beveiligde variant van je website (HTTPS) uitkomen, dan moet je dit apart instellen. We raden aan om dit te doen, want Google geeft aan dat websites die met behulp van een SSL certificaat met HTTPS beveiligd zijn een betere kans hebben op een hoge positie in de zoekresultaten.

Om alle bezoekers via HTTPS te laten verbinden moet je handmatig een aantal wijzigingen doorvoeren. Als je gebruik maakt van Plesk dan kun je dit heel eenvoudig doen door onderstaande stappen te volgen.

 • Log in op Mijn SoHosted.
 • Klik op Mijn diensten.
 • Klik op het domein dat je wil beheren.
 • Klik op Webhosting beheren en daarna op Plesk openen.
 • Klik op Webhosting instellingen.
 • Zet een vinkje bij Permanente SEO-vriendelijke 301-redirect van HTTP naar HTTPS.
 • Klik onderaan het scherm op Toepassen om de wijziging op te slaan.

Ik gebruik geen Plesk?

Je maakt geen gebruik van Plesk als je nog één van onze oude hostingpakketten hebt. Je kunt alle bezoekers van je website dan doorsturen met .htaccess. Dit doe je door een bestand met de naam .htaccess in de wwwroot-map van je domein te plaatsen en daar onderstaande code in op te nemen. Staat er al zo’n bestand? Je kunt dat bestand dan gewoon gebruiken en de regels bovenin het bestand plaatsen.

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} ^80$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/$1 [R=301]

Test na het plaatsen van bovenstaande code of je van http://www.jouw-domeinnaam.nl/ wordt doorgestuurd naar https://www.jouw-domeinnaam.nl/. Je website moet vanaf nu altijd op de HTTPS-variant uitkomen.

Links aanpassen in je website

Het kan zijn dat je je website zelf nog moet aanpassen om ervoor te zorgen dat alle links naar pagina’s en afbeeldingen op de HTTPS-variant uitkomen. Doe je dat niet, dan zal bijvoorbeeld de pagina zelf wel via HTTPS worden opgehaald, maar afbeeldingen op die pagina niet. Bezoekers krijgen dan alsnog de waarschuwing dat de website niet beveiligd is!

Denk aan links naar afbeeldingen, scripts, stylesheets en URL’s die in stylesheets en scripts zelf staan. Als je gebruikt maakt van een betaal-provider dan moet je daar mogelijk ook URL’s aanpassen, zodat bezoekers na een betaling op de juiste pagina terecht komen.

Links aanpassen binnen een CMS
Als je gebruik maakt van een CMS, zoals WordPress, dan kun je vaak op één centrale plaats (in het dashboard of in een configuratiebestand) de URL van de website instellen. Als je daar de aanpassing naar HTTPS maakt, zullen alle links meestal kloppen. In WordPress stel je dit als volgt in:

 • Log in WordPress dashboard van je website.
 • Klik op Instellingen.
 • Vervang bij WordPress-adres (URL) http:// door https://.
 • Vervang bij Siteadres (URL) http:// door https://.
 • Sla de wijzigingen op.

Het komt wel eens voor dat bovenstaande instellingen niet alles oplossen. We raden aan de plug-in Really Simple SSL te installeren én gebruiken als niet alle links binnen je website aangepast zijn.

Aanpassen van de website-URL in WordPress

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina