Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik alle bezoekers van mijn website via HTTPS/SSL laten verbinden?

Als je wil dat alle bezoekers van je website op de beveiligde variant van je website (HTTPS) uitkomen, dan moet je dit meestal apart instellen. We raden aan om dit te doen, want Google geeft aan dat websites die met behulp van een SSL certificaat met HTTPS beveiligd zijn een betere kans hebben op een hoge positie in de zoekresultaten.

Links aanpassen in je website

Het kan zijn dat je je website zelf nog moet aanpassen om ervoor te zorgen dat alle links naar pagina’s en afbeeldingen op de HTTPS-variant uitkomen. Doe je dat niet, dan zal bijvoorbeeld de pagina zelf wel via HTTPS worden opgehaald, maar afbeeldingen op die pagina niet. Bezoekers krijgen dan alsnog de waarschuwing dat de website niet beveiligd is!

Denk aan links naar afbeeldingen, scripts, stylesheets en URL’s die in stylesheets en scripts zelf staan. Als je gebruikt maakt van een betaal-provider dan moet je daar mogelijk ook URL’s aanpassen, zodat bezoekers na een betaling op de juiste pagina terecht komen.

Links aanpassen binnen een CMS
Als je gebruik maakt van een CMS, zoals WordPress, dan kun je vaak op één centrale plaats (in het dashboard of in een configuratiebestand) de URL van de website instellen. Als je daar de aanpassing naar HTTPS maakt, zullen alle links meestal kloppen. In WordPress stel je dit als volgt in:

  • Log in WordPress dashboard van je website.
  • Klik op Instellingen.
  • Vervang bij WordPress-adres (URL) http:// door https://.
  • Vervang bij Siteadres (URL) http:// door https://.
  • Sla de wijzigingen op.

Het komt wel eens voor dat bovenstaande instellingen niet alles oplossen. We raden aan de plug-in Really Simple SSL te installeren én gebruiken als niet alle links binnen je website aangepast zijn.

Wanneer je kiest voor onze geoptimaliseerde WordPress hosting dan installeren we standaard een SSL-certificaat voor je.

Aanpassen van de website-URL in WordPress

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina