Veelgestelde vragen

 

Waarom komen de berichten van mijn website niet aan?

Het versturen van e-mail via de webruimte je domein kan onder andere met SMTP, PHP mail of sendmail. Dit heb je bijvoorbeeld nodig voor een contactformulier of het versturen van bestelbevestigingen door een webshop. Je kunt alleen e-mail versturen met een e-mailadres dat via het controle paneel op je domein is aangemaakt. Als je met no-reply@jouwdomeinnaam.nl berichten wil versturen, dan moet dit e-mailadres dus daadwerkelijk bestaan.

Het is niet mogelijk berichten te versturen vanaf niet bestaande e-mailadressen of e-mailadressen van een ander domein dan waar je website op staat. Op deze manier verstuurde berichten worden door ons spamfilter geblokkeerd en komen niet bij de geadresseerde aan. Zo voorkomen we dat onze servers misbruikt kunnen worden voor het versturen van spam.

Als je website berichten verstuurd vanaf een niet bestaand e-mailadres of een e-mailadres van een ander domein, dan is het belangrijk om dit aan te passen. Zorg ervoor dat berichten vanaf een e-mailadres van het domein zelf verstuurd worden en je dit e-mailadres via je controle paneel aanmaakt.

WordPress
Met WordPress gemaakte websites versturen berichten standaard vanaf het e-mailadres wordpress@jouwdomeinnaam.nl. Dit kan je aanpassen door onderstaande code aan het bestand functions.php toe te voegen of door een plug-in als CB Change Mail Sender te gebruiken.

// E-mailadres afzender
function wpb_sender_email( $original_email_address ) {
	return 'adres@jouwdomeinnaam.nl';
}

// Naam afzender
function wpb_sender_name( $original_email_from ) {
	return 'Jouw Naam';
}

add_filter( 'wp_mail_from', 'wpb_sender_email' );
add_filter( 'wp_mail_from_name', 'wpb_sender_name' );

Let op! Als je een plug-in gebruikt voor bijvoorbeeld een contact- of offerteformulier, dan moet je de afzender meestal aanpassen via de instellingen van de plug-in zelf.

Joomla!
Als je gebruik maakt van Joomla! dan moet je het bestand configuration.php aanpassen. Hier kan je het e-mailadres dat je website gebruikt aanpassen bij “$mailfrom”.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina