Veelgestelde vragen

 

Waarom krijg ik een melding over greylisting?

Krijg je een melding over greylisting wanneer je e-mail wilt versturen? In dit bericht leggen wij jou uit wat greylisting inhoudt en hoe je dit kunt voorkomen.

Wat is greylisting?

Om spam te verminderen is greylisting ontwikkeld. Greylisting zorgt ervoor dat echte mailservers en (vaak) met virus besmette computers uit elkaar gehouden kunnen worden. Wanneer een echte mailserver een e-mailbericht verstuurt en deze kan niet afgeleverd worden, dan probeert deze het enkele minuten daarna nogmaals.

De server die van greylisting gebruik maakt heeft onthouden dat de server een kleine tijd daarvoor heeft geprobeerd mail af te leveren, en staat de tweede poging nu toe. Wanneer een met virus besmette computer een spambericht probeert af te leveren en dit lukt niet, dan gaat deze gewoon door naar het volgende e-mailadres en het mislukte e-mailbericht zal niet nogmaals geprobeerd worden te versturen.

Onze servers maken geen gebruik van greylisting, en zullen dit in de toekomst ook niet gaan doen. Wanneer jij een melding krijgt over greylisting, dan betekent dit dus dat de andere server (waarnaar jij de e-mail probeert af te leveren) gebruik maakt van greylisting. Je hoeft zelf geen actie te ondernemen. Binnen 5 minuten wordt het e-mailbericht alsnog afgeleverd.

Meer weten?

Blijf je problemen houden met het versturen van e-mail? Neem dan contact op met onze helpdesk. Wij helpen je graag verder.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina