Veelgestelde vragen

 

Wat is een FUP en hoe werkt het?

Vragen die wij vaak krijgen zijn: “Hoeveel dataverkeer mag er nu verbruikt worden per maand?” of “Hoeveel e-mailruimte heb ik tot mijn beschikking?”. Ons antwoord daarop is FUP (Fair Use Policy).

Wat is een Fair Use Policy?

Een Fair Use Policy houdt bijvoorbeeld in dat wanneer je veel meer dataverkeer genereert dan de gemiddelde klant met hetzelfde pakket, jij de FUP overschrijdt.

Een harde datalimiet bestaat bij ons niet. Het is ook heel goed mogelijk dat je de ene maand meer dataverkeer kunt verbruiken dan de andere maand.

Om jou toch zekerheid te geven kunnen we wel richtlijnen aangeven (dit houdt absoluut niet in dat als je er overheen gaat je meteen in strijd bent met de FUP!).

  • Voor Pakket Small is de richtlijn ongeveer 5 Gigabyte per maand.
  • Voor Pakket Medium is de richtlijn ongeveer 15 Gigabyte per maand.
  • Voor Pakket Large is de richtlijn ongeveer 30 Gigabyte per maand.
  • Voor Pakket XXL is de richtlijn ongeveer 50 Gigabyte per maand.

Verbruik je toch teveel dataverkeer of ruimte dan krijg je via de e-mail een waarschuwing. Je zult niet achteraf gefactureerd worden zoals andere providers vaak doen.

Voor de opslag van jouw e-mail bij een webhostingpakket hoort ook een FUP. Indien je extreem veel opslag verbruikt in vergelijking met andere webhosting klanten, krijg je van ons een waarschuwing. Ook wanneer je op een andere manier overlast veroorzaakt (zoals mailboxen met heel veel grote bestanden, extreem veel losse e-mails of te hoge frequentie van verzenden etc.) nemen we contact met je op om te zoeken naar een oplossing.

SoHosted hanteert een zeer riante FUP in vergelijking met andere webhosters. De kans dat je een waarschuwing krijgt is erg klein (99,99% van onze klanten heeft nog nooit een waarschuwing gekregen). Bovenstaand geldt voor alle schijfruimte van je webhostingpakket (dus e-mail, database en bestanden). Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het doel van een shared webhostingpakket enkel en alleen het hosten en onderhouden is van een website en/of e-mail. Het is dus niet de bedoeling dat je je webhostingpakket gebruikt voor andere doelen zoals bijvoorbeeld streaming, grote bestanden opslaan of deze te delen met anderen. We behouden altijd het recht om, zodra je zorgt voor overlast of niet voldoet aan onze FUP, om je pakket te blokkeren totdat je de problemen met je webhostingpakket hebt opgelost. Los je de problemen niet op, dan kunnen we overgaan tot het afsluiten van je account. Dit komt gelukkig bijna nooit voor, maar we vermelden het wel voor de duidelijkheid.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk! Mail naar info@sohosted.com of bel ons op 0512-571640.

Je krijgt het snelst antwoord als je ons contactformulier gebruikt:

 

Contact formulier