Veelgestelde vragen

 

Wat is een FUP en hoe werkt het?

Vragen die wij vaak krijgen zijn: “Hoeveel dataverkeer mag er nu verbruikt worden per maand?” of “Hoeveel e-mailruimte heb ik tot mijn beschikking?”. Het antwoord daarop is onze FUP (Fair Use Policy).

Wat is een Fair Use Policy?

Een Fair Use Policy houdt bijvoorbeeld in dat wanneer je veel meer dataverkeer genereert dan de gemiddelde klant met hetzelfde pakket, jij de FUP overschrijdt.

Een harde datalimiet bestaat bij ons niet. Het is heel goed mogelijk dat je de ene maand meer dataverkeer verbruikt dan de andere maand. Verbruik je teveel dataverkeer of ruimte, dan ontvang je per e-mail een waarschuwing van ons. Je ontvangt achteraf niet direct een factuur zoals andere providers vaak doen.

Bij de opslag van e-mail op een webhostingpakket hoort ook een FUP. Als je extreem veel opslag verbruikt in vergelijking met andere webhosting klanten, krijg je van ons een waarschuwing. Ook als je op een andere manier overlast veroorzaakt (bijvoorbeeld mailboxen met veel grote bestanden, een erg groot aantal e-mailberichten of een te hoge frequentie van verzenden) nemen we contact met je op om tot een oplossing te komen.

SoHosted hanteert een zeer riante FUP in vergelijking met andere webhosters. De kans dat je een waarschuwing krijgt is erg klein (99,99% van onze klanten heeft nog nooit een waarschuwing gekregen). Bovenstaande geldt voor alle schijfruimte van je webhostingpakket (dus e-mail, database en bestanden). Daarnaast is het belangrijk om te weten wat het doel is van een hostingpakket. Dit is enkel en alleen het hosten en onderhouden van een website en/of e-mail. Het is niet de bedoeling dat je je webhostingpakket gebruikt voor bijvoorbeeld streaming, het bewaren en delen van grote bestanden of het archiveren van grote hoeveelheden e-mail.

Op dit moment hanteren wij een back-up beleid waarbij je 2 automatische full back-ups mag maken van je hostingpakket. Dit beleid hanteren wij om overlast voor andere klanten te voorkomen en dat is voor meeste klanten ook voldoende. Natuurlijk kun je altijd handmatig een back-up maken en op je eigen computer bewaren.

Als je zorgt voor overlast of niet voldoet aan onze FUP, dan behouden wij altijd het recht om je pakket te blokkeren totdat je de problemen met je webhostingpakket hebt opgelost. Los je de problemen niet op, dan kunnen we overgaan tot het afsluiten van je account of brengen we teveel verbruikt dataverkeer of schijfruimte achteraf in rekening. Dit komt gelukkig bijna nooit voor, maar we vermelden het wel voor de duidelijkheid.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina