WordPress website van SoHosted verhuizen met Duplicator

Als je je WordPress website naar een ander domein of server wil verhuizen dan raden we aan hiervoor Duplicator te gebruiken. In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe je dit doet.

Inhoudsopgave

  1. Je website updaten
  2. Duplicator installeren
  3. Website exporteren
  4. Database aanmaken
  5. Bestanden uploaden
  6. Website installeren
  7. Klaar!

1. Je website updaten

Voordat je met Duplicator aan de slag gaat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat WordPress, plug-ins en thema’s up-to-date zijn. Je voorkomt hiermee namelijk problemen met de werking van de website op de nieuwe locatie.

Bij het openen van het WordPress dashboard zie je in het menu aan de linker zijde de knop Updates. Hier kan je controleren of er updates beschikbaar zijn en deze uitvoeren.

2. Duplicator installeren

Ga na het uitvoeren van updates via Plugins naar de pagina Nieuwe plugin. Hier kan je Duplicator via de zoekbalk rechts bovenin opzoeken. Tussen de resultaten verschijnt de plug-in Duplicator – WordPress Migration Plugin. Klik hierbij op de knop Nu installeren. Na de installatie kan je de plug-in direct activeren met de knop Activeren.

3. Website exporteren

Klik in het menu aan de linker zijde op Duplicator. Wanneer je daar op klikt krijg je een overzicht van de aanwezige pakketten. Klik aan de rechter zijde van het scherm op Maak nieuwe. Geef het pakket eventueel een andere naam en klik op Volgende.

Duplicator scant nu je website om te bepalen of het mogelijk is daar een pakket van te maken. Dit is in de meeste gevallen geen probleem, waardoor alle onderdelen de status Good krijgen. Als sommige onderdelen een andere status hebben, los dit dan op door de aanwijzingen van Duplicator te volgen. Hebben alle onderdelen nu de status Good? Klik dan op de knop Maak. Duplicator maakt nu een pakket en dat kan enkele minuten duren.

Zodra Duplicator het pakket heeft aangemaakt krijg je een scherm met de knoppen Installer en Archief. Klik onder deze knoppen op One-Click Download om het pakket te downloaden.

4. Database aanmaken

Je kunt nu de locatie inrichten waar je je website wil neerzetten. Je begint daar met het aanmaken van een database. Vergeet niet de naam, gebruikersnaam en het wachtwoord van de nieuwe database te noteren. Die gegevens heb je straks nodig.

5. Bestanden uploaden

Klik bij het nieuwe domein in Plesk op Bestandsbeheer. Je kunt de httpdocs-map helemaal leegmaken door de standaard aanwezige mappen en bestanden te selecteren en te verwijderen. Klik vervolgens bovenin het scherm op Uploaden en zoek het pakket (.zip-bestand) en het bestand installer.php dat je met Duplicator gedownload hebt.

6. Website installeren

Open nu een nieuw tabblad in je internetbrowser en bezoek http://jouw-domeinnaam.nl/installer.php. Vervang jouw-domeinnaam.nl hierbij door je eigen domeinnaam. Je ziet dan een pagina van Duplicator waarop je je website kunt importeren. Accepteer de voorwaarden en klik op Next.

Je ziet nu onderstaande pagina en daarop moet je de gegevens van de zojuist aangemaakte database invullen. Vul deze gegevens in bij Database (naam), User (gebruiker) en Password (wachtwoord). Klik vervolgens op Test Database. Als je de gegevens goed ingevuld hebt dan kan je doorgaan door op Next te klikken.

atOcq_KtU3P40SH2kqW5h_XSZBCCHoJcjg

7. Klaar!

Zodra de import klaar is krijg je een nieuw venster te zien. Pas de hierop staande gegevens niet aan en klik op Next om de installatie van je website af te ronden. Je kunt nu inloggen op WordPress (http://jouw-domeinnaam.nl/wp-admin/) om je website te beheren.

F
Fokke is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.