Veelgestelde vragen

 

Wat is het verschil tussen SSD en SAS opslag?

Veel VPS aanbieders maken nog gebruik van traditionele SAS/SATA opslag. Dit zijn mechanische harde schijven met bewegende onderdelen zoals ronddraaiende platters. Meestal werken ze met een snelheid van 7.200 toeren (RPM) en soms 15.000.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van bewegende onderdelen is het niet mogelijk om sneller te werken dan 15.000 toeren. Het voordeel van SAS opslag is dat het relatief gezien zeer goedkoop is.

SSD  opslag

SSD opslag werkt op basis van flash geheugen. Hier komen geen mechanische, bewegende onderdelen bij van pas en zijn daarom veel sneller dan SAS harde schijven. De grootste voordelen van SSD t.o.v. SAS zijn de snelheid en het energieverbruik. Zo heeft een SSD een zeer snelle toegangstijd en een zeer hoge lees- en schrijfsnelheid.

Bij SoHosted maken Unmanaged, Managed en Reseller VPSen gebruik van de nieuwste SSD techniek met NVMe. Deze NVMe SSD schijven hebben een nog hogere lees- en schrijfsnelheid dan een normale SSD.

SAS opslag

De leessnelheid van een SAS harde schijf is ongeveer 200 MB/s, die van SSD 520 MB/s. De schrijfsnelheid van een SAS harde schijf is ongeveer 185 MB/s, die van een SSD 260 MB/s. Daarnaast is de toegangssnelheid van SAS ongeveer 5 ms en die van SSD 0,02 ms. Concreet houdt dit in dat jouw website veel sneller laadt en je applicaties sneller werken wanneer je gebruik maakt van een (NVMe) SSD harde schijf.

Wat vind je van dit antwoord?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze helpdesk!

 

Contactpagina