Techniek

Lees meer over onze infrastructuur en virtualisatietechnieken

Probeer nu 30 dagen een VPS zonder risico!

Over onze techniek

De veiligheid van jouw data is onze verantwoordelijkheid en daarom willen wij risico’s minimaliseren. SoHosted maakt uitsluitend gebruik van “proven technology”, dat wil zeggen technologie die zijn betrouwbaarheid heeft bewezen en niet (meer) experimenteel is. Fysieke servers worden gevirtualiseerd met behulp van VMware vSphere. VMware is absoluut marktleider op het gebied van virtualisatie en bedient nog altijd 100% van de Fortune 100 bedrijven.

In HP Enterprise hebben wij een betrouwbare partner gevonden als hardwareleverancier voor zowel storage, networking als fysieke hosts. Door gebruik te maken van één leverancier verzekeren we ons van een perfecte afstemming tussen componenten voor optimale snelheid en betrouwbaarheid. Zo kan je met een gerust hart je data aan ons toevertrouwen.

HPE 3PAR SSD Storage

3PAR SSD storage

Onze storage wordt geleverd door HPE 3PAR en bestaat volledig uit SSD schijven. Geen SSD caching en wisselende performance, maar gewoon altijd alle data van je VPS op de snelste SSD schijven opgeslagen. Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste kenmerken van HPE 3PAR.

We gebruiken minimaal 4 nodes per SAN die allen volledig onafhankelijk van elkaar draaien en individueel toegang hebben tot de SSD’s. HP Enterprise garandeert een 99,9999% uptime op het gebied van storage als gevolg van het gebruik van minimaal 4 nodes. Onderhoud kunnen we uitvoeren zonder dat je hier iets van merkt en storingen die downtime veroorzaken worden tot een minimum beperkt.

Lees meer over 3PAR in onze blog

VMware virtualisatie

SoHosted VMware Partner

Om zeker te zijn van de laatste en vooral beste technieken op het gebied van virtualisatie, kiezen wij voor VMware producten. VMware is zeer innovatief en lanceert regelmatig nieuwe technieken om virtualisatie nóg efficiënter en veiliger te maken.

Alle virtuele servers maken gebruik van de meest uitgebreide VMware vSphere Enterprise Plus licenties. Onze VPS specialisten zijn VMware certified en we zijn tevens Professional Partner in het vCloud Air Network (vCAN) programma.

Meer lezen over VMware vSphere

High Availability

high availability

Onze VPS hosting is standaard beschermd met High Availability tegen onverwacht hardwarefalen. Wanneer een storing zich voordoet op een van onze hosts en je VPS onbereikbaar is, wordt deze automatisch opnieuw opgestart op een andere beschikbare host.

Offsite replicatie

offsite replicatie

Elk uur repliceren wij alle data van ons primaire datacentrum naar andere 3PAR systemen in ons secundaire datacentrum. Wanneer zich ernstige calamiteiten voordoen in het primaire datacentrum zoals brand of andere grote problemen, dan staat je data veilig opgeslagen in een ander datacentrum.

Redundante infrastructuur

redundante infrastructuur

Onze cloud infrastructuur is volledig redundant uitgevoerd. Onze hosts staan in een HA configuratie die elkaar opvangen bij storingen en de data wordt beschikbaar gesteld via meerdere storagenodes. De stroomvoorziening is dubbel uitgevoerd, en in geval van stroomuitval staan er UPS’en en dieselgeneratoren paraat om de stroomvoorziening over te nemen.

Kortom, hoewel storingen nooit helemaal uit te sluiten zijn hebben we onze uiterste best gedaan om uitval tot een minimum te beperken.

Netwerk & datacentrum

netwerk & datacenter

Onze servers zijn ondergebracht in TCN Data Hotel als primaire locatie en het KPN Westpoort datacentrum als secundaire locatie. Beide in Groningen en geografisch 6 kilometer van elkaar gescheiden om de latency laag te houden. De datacenters zijn onderling met dubbele 10 GbE links aan elkaar verbonden en hebben ook beide afzonderlijk een dubbele 10 GbE uplink naar het internet. Via deze verbindingen zijn beide datacenters gekoppeld aan Globalswitch en EuNetworks in Amsterdam.

Probeer nu 30 dagen zonder risico een VPS met onze Niet goed? Geld terug! garantie.