Verhuizing hostingpakket naar ons nieuwe platform

Veelgestelde vragen over de verhuizing

Belangrijke informatie en veelgestelde vragen

Op deze pagina vertellen we je alles over de verhuizing van je hostingpakket van ons oude hostingplatform naar het gloednieuwe hostingplatform met Plesk control panel. Lees de veelgestelde vragen op deze pagina goed door zodat je op de hoogte bent van wat er precies gaat gebeuren. 

Naast onderstaande veelgestelde vragen over de verhuizing hebben we ook een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen over het Plesk control panel, zodat je direct het antwoord op je vraag over Plesk kunt vinden.

Eén week voor de afgesproken migratie datum gaan we een export maken van de bestaande server. Dit betekent dat we een soort kopie maken van de op dat moment aanwezige domeinen, mailboxen, databases en tal van andere instellingen. Daarom wordt een week voor de ingeplande datum het controlepaneel van de server onbereikbaar gemaakt, hiermee voorkomen we dat eventuele wijzigingen niet correct meegenomen worden naar de nieuwe server.

Updaten PHP-Versie

Op ons nieuwe platform ondersteunen we de nieuwste PHP-versies. We raden je aan om voordat de migratie plaatsvindt de PHP-versie van je website te verhogen naar PHP 7.1 of hoger. Door je website op PHP 7.1 of hoger in te stellen zal de laadsnelheid van je website enorm verbeteren. Naast een snellere website zorgt dit er ook voor dat je website minder kwetsbaar is voor hackers.

We hebben er veel energie in gestoken om ook oude PHP-versies op ons nieuwe platform te laten werken. We verwachten dat je website ook met een oude PHP-versie blijft werken, maar we raden je aan om je website te updaten naar PHP 7.1 of hoger, omdat je website hiermee sneller en veiliger wordt.

In de veelgestelde vragen op onze informatiepagina, onder het kopje ‘PHP-versie’, lees je hoe je de PHP-versie kunt aanpassen.

URL rewriting

Op het oude Helm/Windows platform werd er gebruik gemaakt van iirf.ini voor URL rewriting, ook wel zoekmachine vriendelijke url’s genoemd. De ondersteuning van IIRF zal na de migratie komen te vervallen.
 
Let op: wanneer je gebruik maakt van iirf.ini is de kans groot dat je website na de verhuizing (gedeeltelijk) niet meer werkt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het wijzigen/omzetten van een eventueel aanwezig iirf.ini bestand naar een .htaccess bestand die wordt ondersteund op het nieuwe platform. Bekijk de volgende pagina voor meer informatie over Hoe maak ik een .htaccess bestand aan? en deze veelgebruikte rewrite regels.

Database verbinding

Ben je al heel lang klant van SoHosted dan is het mogelijk dat je de overgang van MySQL4 naar MySQL5 hebt meegemaakt. In de overgangsperiode hebben we gebruik gemaakt van een tweetal verschillende poorten (3306 en 3351) om beide database servers te kunnen aanspreken. Inmiddels gebruiken we MySQL4 al lang niet meer. Echter is de huidige MySQL server nog op beide poorten te gebruiken.

Na de verhuizing zal poort 3351 niet meer beschikbaar zijn!

Let op: wanneer je in de configuratie bestanden van je website nog gebruik maakt van poort 3351 (bijv: localhost:3351) zal je website na de verhuizing niet meer werken! Je bent zelf verantwoordelijk voor het wijzigen van deze configuratie. Bekijk de veelgestelde vragen op deze pagina, onder het tabblad ‘Webruimte’ voor informatie over de juiste poort voor de database verbinding. Wij proberen het gebruik van poort 3351 geautomatiseerd op te sporen en te wijzigen. Indien dit toch niet is gelukt kun je bovenstaande instructie aanhouden.

ASP.NET, Classic ASP, MSSQL of MS Access ondersteuning

Omdat het nieuwe hostingplatform gebruikmaakt van Linux als besturingssysteem zullen websites die gebruik maken van .ASPNET, Classic ASP, MS SQL of MS Access niet langer werken.

Indien je website hier gebruik van maakt is het belangrijk om je website zelf te verhuizen naar één van onze nieuwe Windows servers. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen. We verwachten vanaf 1 mei te beginnen, dus zorg er voor dat je voor 1 mei kosteloos een Windows hostingpakket hebt aangevraagd en je website(s) hebt verhuisd.

Maak je gebruik van ASP.NET, Classic ASP, MSSQL of MS Access? Klik dan in de e-mail die je van ons hebt ontvangen op ‘Windows hosting aanvragen’ om je hostingpakket om te zetten naar een Windows hostingpakket op een speciale Windows server.

E-mail

Het gebruik van E-mailgroepen is op het nieuwe platform op basis van Plesk technisch niet mogelijk. Maak je gebruik van mailgroepen? Dan kan je die op Plesk opnieuw aanmaken als doorstuurlijsten. Deze zijn functioneel hetzelfde.

Wil je weten of jouw website gebruikmaakt van het oude Helm control panel? Volg dan onderstaande stappen:

 • Login op Mijn SoHosted
 • Klik op ‘Mijn Diensten’
 • Klik op de domeinnaam die je wilt controleren
 • Klik op het tabblad ‘Webhosting beheren’

Wanneer nu direct het control panel (zie onderstaande afbeelding voor een voorbeeld van Helm control panel) wordt geopend dan maakt je website gebruik van het oude Helm control panel. Dit betekent dat je website binnenkort verhuisd wordt naar ons nieuwe platform. Lees de e-mail die je hebt ontvangen en deze pagina met veelgestelde vragen goed door en onderneem actie, indien nodig.

Helm control panel

Zie je wanneer je klikt op het tabblad ‘Webhosting beheren’ niet direct een control panel maar een oranje knop met de tekst ‘Plesk openen’? Dan draait je website al op ons nieuwe platform en hoef je verder geen actie te ondernemen, je website wordt dan niet verhuisd.

Zoals je weet, gaan de technologische ontwikkelingen in de wereld razendsnel, helemaal in de ICT-sector. Dit komt niet alleen door nieuwe innovaties, maar ook doordat het steeds belangrijker wordt om up-to-date te zijn om zo beveiligingsrisico’s te minimaliseren. Samengevat is het noodzakelijk om continu technologie te updaten.
 

Beveiliging 
Er zijn steeds vaker virussen, malware en hackers die misbruik willen maken van verouderde technologie. Deze groei is exponentieel waardoor het steeds belangrijker wordt om misbruik te voorkomen. Door een bug of kwetsbaarheid in een systeem of software kan het zijn dat al jouw data en de data van je klanten op straat komen te liggen. Door het updaten van onze servers wordt de kans op misbruik (zoals hacks) drastisch verkleind.
 

Innovatie 
Door ons hosting platform te updaten krijg je toegang tot allerlei nieuwe mogelijkheden. Deze nieuwe mogelijkheden zorgen ervoor dat je meer waarde haalt uit een product. Door deze nieuwe mogelijkheden ontstaan er nieuwe kansen waarmee je jouw omzet kunt verhogen. Ook kun je je onderscheiden van concurrenten die nog niet up-to-date zijn. Hierdoor is je bedrijf aantrekkelijker dan die van je concurrent.

De verwachting is dat we ongeveer 4 uur nodig hebben om de verhuizing af te ronden, al is het vooraf helaas lastig precies aan te geven hoe lang jouw website en/of e-mailadressen tijdelijk niet bereikbaar zijn. Dit heeft als reden dat het om erg veel data gaat wat gesynchroniseerd moet worden met de nieuwe server configuratie.

In de afgelopen jaren hebben wij een sterke toename gezien in gebruik van verschillende CMS-systemen zoals Joomla! en WordPress. Deze systemen zijn vooral voor en op Linux ontwikkeld. Door onze overgang op Linux kunnen wij een nog betere ondersteuning geven voor deze pakketten.
 
Daarnaast bieden wij door de verhuizing naar Linux nu standaard .htaccess ondersteuning aan voor onder andere rewriting, caching en compressie methoden. Ook frameworks en CMS-systemen, die niet op Windows functioneerden, worden nu ondersteund. Magento 2 is hierbij uitgesloten. Wil je gebruikmaken van Magento 2? Kies dan voor een (Un)managed VPS.

Op onze actuele storingen pagina kun je nakijken of de verhuizing gestart is, zodra deze is afgerond zullen we dit ook op deze pagina vermelden.

Je huidige webhosting pakket blijft ongewijzigd, ook op de nieuwe server, tenzij je van ons een e-mail hebt ontvangen dat je hostingpakket wordt omgezet naar Standard, Pro of Premium.

Wij zorgen ervoor dat jouw website op ons nieuwe platform komt te staan door de gehele server te migreren. Wij maken hierbij geen wijzigingen binnen jouw website of configuratie. Wanneer je na de verhuizing problemen ervaart met jouw website dan raden we aan om hiervoor contact op te nemen met de bouwer van je website. In de meeste gevallen zal hij of zij de problemen voor je kunnen oplossen.
 
Lees ook de veelgestelde vragen onder het kopje ‘PHP-versie’, wanneer je website niet werkt op PHP 5.5 dan is dit, zoals je in de e-mail die je van ons hebt ontvangen hebt gelezen, mogelijk de oorzaak van de foutmelding(en). Mocht je onverhoopt problemen houden neem dan contact op met onze klantenservice.

Bij de overstap naar een nieuwe server op basis van het Plesk control panel bieden we niet langer ondersteuning voor Perl.

We raden je aan om voor de verhuizing de PHP-versie van je website te verhogen naar PHP 7.1 of hoger. Door je website op PHP 7.1 of hoger in te stellen zal de laadsnelheid van je website enorm verbeteren. Naast een snellere website zorgt dit er ook voor dat je website minder kwetsbaar is voor hackers.

We hebben er veel energie in gestoken om ook oude PHP-versies op ons nieuwe platform te laten werken, maar kunnen niet garanderen dat je website blijft werken. We raden je dan ook ten zeerste aan om je website te updaten naar PHP 7.1 of hoger, omdat je website hiermee sneller en veiliger wordt. Wil je een lagere versie gebruiken? Dan is dat voor je eigen risico. De makers van PHP ondersteunen ook enkel 7.1 of hoger. Je websitebouwer kan dit voor je oplossen.
 
Lees hier hoe je zelf je PHP-versie wijzigt.
 
Werkt je website na de PHP wijziging nog goed? Dan verwachten wij weinig tot geen problemen wanneer de migratie is afgerond en hoef je verder geen actie te ondernemen. Kom je na het wijzigen van de PHP-versie foutmeldingen tegen op je website of werken bepaalde functionaliteiten niet meer na het aanpassen van de PHP-versie? Dan adviseren wij om hierover contact op te nemen met je website bouwer of een programmeur.

Vaak betekent dit dat jouw website code of een bepaald component binnen de website verouderd is en daarom niet meer compatibel is met een nieuwere PHP versie. Raadpleeg hiervoor jouw webbouwer zodat hij of zij kan nakijken wat er precies mis gaat. Mocht je onverhoopt problemen houden neem dan contact op met onze klantenservice!

PHP 5.5, PHP 5.6, PHP 7.0, PHP 7.1, PHP 7.2 en PHP 7.3. Regelmatig worden er updates doorgevoerd waarbij de (sub)versies steeds vernieuwd worden.
Het Plesk control panel. Plesk is één van de meest gebruikte en uitgebreide control panels. Plesk is een online control panel waarmee het inrichten en beheren van jouw domein een stuk eenvoudiger wordt. Één van de vele voordelen van Plesk is bijvoorbeeld de One-Click-Installer waarbij je WordPress met één druk op de knop kunt installeren.
 
Voor meer informatie over Plesk kun je kijken op de officiële Plesk website, of bekijk onze Plesk instructievideo.
Om in te loggen op het Plesk control panel kun je onderstaande stappen volgen;
 

 1. Login op Mijn SoHosted
 2. Klik aan de bovenzijde van het scherm op ‘Mijn Diensten’
 3. Klik vervolgens op de domeinnaam waarvoor je wilt inloggen op het Plesk control panel
 4. Klik op ‘Webhosting beheren’ en vervolgens op ‘Plesk openen’ om het control panel te openen
Nee, dit is niet mogelijk. SoHosted stapt in het geheel af van het HELM control panel. Wij onderhouden dit control panel niet meer. Ook vinden er geen uitbreidingen van functionaliteit plaats. In plaats van het HELM control panel krijg je nu toegang om je hostingpakket te beheren via het Plesk control panel wat een stuk meer mogelijkheden en functionaliteiten biedt dan HELM. Zie hieronder “Welke nieuwe functionaliteiten biedt het Plesk Control panel?”.
 • Smarthost; binnen het Plesk control panel kan dezelfde functionaliteit bereikt worden door de mailfunctie van het betreffende domein uit te schakelen.
 • Website doorsturen; zie: “Wat gebeurt er met een webruimte waar een redirect op actief is?”
 • Professionele spamfiltering via SpamExperts
 • Aparte gebruikers voor het inloggen in het Plesk control panel
 • One-Click Installer voor populaire applicaties zoals WordPress, Joomla! en vele anderen
 • Logbestanden inzien
 • Uitgebreid bestandsbeheer + editor
 • De meest recente PHP versies, zie: Welke PHP-versies zijn er beschikbaar?
 • Gratis toegang tot Website builder Lite

 
Naast bovenstaande nieuwe functionaliteiten die je na de verhuizing automatisch krijgt met je Small, Medium of Large hostingpakket, biedt Plesk nog veel meer mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn beschikbaar op onze nieuwe hostingpakketten Standard, Premium en Pro. Wil je hier gebruik van maken? Nadat je website succesvol is verhuisd kun je eenvoudig upgraden naar deze nieuwe pakketten vanuit Mijn SoHosted.

Het kan zijn dat je de PHP-versie moet wijzigen doordat de huidige PHP-versie die je hebt ingesteld niet meer wordt ondersteund op de nieuwe server. Of je wilt bijvoorbeeld je website sneller maken door PHP 7 of hoger in te stellen.
 
Zodra je bent ingelogd op het Plesk control panel kun je klikken op ‘PHP instellingen’ en daar de huidige PHP-versie wijzigen. Bekijk ook de video in onze beginnershandleiding: PHP-versie instellen.
Wil je statistieken in Plesk bekijken? In de veelgestelde vraag: Hoe kan ik mijn website statistieken bekijken in Plesk? lees je hoe je dit kunt doen.
De statistieken worden wél overgezet maar zijn helaas niet inzichtelijk binnen Plesk op Linux. Neem contact met ons op om deze statistieken op te vragen. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om deze statistieken inzichtelijk te maken. Daarnaast raden wij altijd aan om gebruik te maken van Google Analytics, dit is een gratis tool van Google waarmee je super veel inzicht krijgt in statistieken van je website.
Wanneer er een 301-redirect op een domein op het HELM control panel is ingericht dan zal dit eveneens op Plesk zo worden ingesteld. Echter waarbij het op HELM mogelijk was om naast een 301-redirect ook (oude) website bestanden te laten staan is dit op Plesk niet het geval! Bij het activeren van een 301 redirect op Plesk zal de webruimte uitgeschakeld worden en daarbij worden eventueel aanwezige bestanden verwijderd! Heb je dus data naast je website met een 301-redirect? Dan wordt deze data tijdens de migratie verwijderd.

Extra toegevoegde MIME types binnen het HELM control panel zetten wij niet over. Mocht je een extra MIME type hebben ingesteld dan is het raadzaam om de MIME type vooraf aan de migratie alvast te noteren. De MIME types kun je in het HELM control panel vinden onder het icoon ‘MIME Type’. Noteer hierbij zowel de bestandsextensie (bijvoorbeeld .flv) als de Content Type (bijvoorbeeld: video/x-flv) zodat je vervolgens na de migratie deze opnieuw kunt instellen in het Plesk control panel. Dit kun je doen op onderstaande manier;
 

 1. Login op het Plesk control panel
 2. Klik in de lijst van iconen midden in het scherm op ‘Instellingen voor Apache en nginx’
 3. Selecteer bij MIME-typen de optie ‘Aangepaste waarde invoeren’
 4. Voeg hier het MIME-type toe, bijvoorbeeld ‘video/x-flv .flv’ en klik op ‘Ok’
Nee, dit zetten wij niet over. Mocht je een eigen foutmeldingspagina hebben ingesteld (bijvoorbeeld voor een 404 pagina) dan je moet je deze zelf toevoegen binnen Plesk. Dit kun je doen op onderstaande wijze;
 

 1. Login op het Plesk control panel
 2. Klik in de lijst van iconen midden in het scherm op ‘Instellingen voor Apache en nginx’
 3. Selecteer bij Index-bestanden de optie ‘Aangepaste waarde invoeren’
 4. Voeg hier de bestandsnaam in van jouw eigen startpagina toe, bijvoorbeeld ‘index2.php’ en klik op ‘Ok’.
De beveiligde mappen worden overgezet, maar je moet wel na de migratie de wachtwoorden van de aangemaakte gebruikers wijzigen. Dit kun je doen door onderstaande stappen te volgen;
 

 1. Login op het Plesk control panel
 2. Klik in de lijst van iconen midden in het scherm op ‘Afgeschermde mappen’
 3. Klik op de beveiligde map waar het om gaat en vervolgens op de gebruiker
 4. Wijzig het wachtwoord door beide wachtwoord velden een nieuw wachtwoord in te vullen en klik op ‘Ok’.
Als je een extra gebruiker toegang wilt geven tot het Plesk control panel voor jouw domeinnaam dan is dat mogelijk! Je kunt een gebruiker zelfs bepaalde toegangsrechten meegeven zodat diegene bijvoorbeeld alleen de DNS kan beheren voor jouw domein. Om een extra gebruiker aan te maken kun je onderstaande stappen volgen;

 1. Login op het Plesk control panel
 2. Klik aan de linkerzijde van het scherm op ‘Gebruikers’
 3. Klik op het tabblad ‘Gebruikersrollen’ en vervolgens op ‘Gebruikersrol’ aanmaken om een nieuwe rol aan te maken voor de nieuwe gebruiker
 4. Geef een naam op voor de nieuwe gebruikersrol en selecteer de componenten waar de gebruiker wel of niet toegang toe mag krijgen. Klik daarna op ‘Ok’ om de rol toe te voegen
 5. Ga terug naar het tabblad ‘Gebruikersaccounts’, vervolgens op ‘Gebruikersaccount Aanmaken’
 6. Vul de gewenste gegevens in en selecteer de door jou aangemaakte Gebruikersrol aan. Klik op ‘Ok’ om de gebruiker aan te maken.
Bij migratie naar een op Linux gebaseerde server wordt gebruik gemaakt van Roundcube via http://webmail.domeinnaam.nl. Bij een migratie naar Plesk/Windows blijft MailEnable de standaard webmail applicatie. Indien gewenst kan je gebruik maken van Roundcube via https://roundcube.sohosted.com of je kunt Roundcube installeren op een subdomein van jouw domeinnaam.
Nee, deze worden niet overgezet. Het is aan te raden om hier van te voren een back-up van te maken om deze op het nieuwe platform te importeren. Een backup maken van jouw contactpersonen kan op onderstaande wijze;
 

 1. Login op de webmail omgeving via http://webmail.jouwdomeinnaam.nl
 2. Klik bovenaan op het tabblad ‘Contacten’ en vervolgens rechtsonder op de knop ‘Export’
 3. Hierdoor wordt een bestand naar jouw eigen computer gedownload met de bestandsnaam ‘Contacts.csv’
 4. Na de migratie kun je inloggen op de nieuwe webmail omgeving via http://webmail.jouwdomeinnaam.nl
 5. Klik op ‘Address Book’ aan de rechterzijde van het scherm en vervolgens op ‘Import’
 6. Selecteer het Contacts.csv bestand en klik op ‘Import’ om alle contactpersonen te importeren
Dat is natuurlijk heel vervelend en kan veel verschillende oorzaken hebben. Hoogstwaarschijnlijk zijn de instellingen binnen het e-mailprogramma niet juist, bijvoorbeeld een bepaalde poort. Dit kun je eenvoudig controleren via onze e-mail instellen tool!
 
Mocht het na controle en wijzigingen van de instellingen nog steeds niet werken? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Alle extra toegevoegde DNS-records, bijvoorbeeld voor Office 365, Google Apps etc, zetten we uiteraard voor je over, waardoor de e-mail voor jouw domein op de juiste locatie afgeleverd wordt.
Poort 225 (alternatief voor SMTP poort 25) zal worden uitgefaseerd en vervangen door poort 587 met TLS. Zie ook: Welke poort kan ik instellen voor SSL?
 
Het gevolg van deze uitfasering is dat mailprogramma’s welke gebruik maken van deze poort na de migratie geen verbinding meer kunnen maken met de mailserver. Het is daarom noodzakelijk dat in het mailprogramma van de eindgebruiker deze poort wordt aangepast naar 587. Het grote voordeel is dat e-mail versleuteld verstuurd wordt. Dit draagt bij aan het veilig versturen van e-mail!
IMAP: 993 (met SSL) – 143 (TLS optioneel) 
POP3: 995 (met SSL) – 110 (TLS optioneel) 
SMTP: 465 (met SSL) – 587 (TLS verplicht) – 25 (TLS optioneel) 
 
Zie ook: Welke poort kan ik instellen voor SSL?
We maken gebruik van een premium spamfilter genaamd SpamExperts, dit filter kan je zelf eenvoudig beheren. Bekijk voor meer informatie over SpamExperts onze veelgestelde vragen over Spam.
Elk domein waarvoor e-mail is geactiveerd en wordt gebruikt kan verbinden met de webmail applicatie op: http://webmail.domain.tld. Bijvoorbeeld: http://webmail.jouwdomeinnaamhier.nl.
De webmail omgeving is met HTTPS beveiligd waardoor je met een beveiligde verbinding in kan loggen.
Het Plesk control panel bevat geen smarthost functie. Wel wordt dezelfde functionaliteit bewerkstelligd wanneer gekozen wordt voor het uitschakelen van de mailfunctie voor het betreffende domein. Bij migratie zullen wij dan ook voor domeinen waarbij op de Helm-server een smarthost is ingesteld op de nieuwe Plesk-server de mailfunctie uitschakelen. Let op: op de (oude) Helm-server is het in theorie mogelijk dat er e-mail aanwezig is in mailboxen waar voorheen geen smarthost op is ingesteld. Deze e-mail wordt NIET overgezet naar de nieuwe server!
Het gebruik van E-mailgroepen is op het nieuwe platform op basis van Plesk technisch niet mogelijk. Maak je gebruik van mailgroepen? Dan kan je die op Plesk opnieuw aanmaken als doorstuurlijsten. Deze zijn functioneel hetzelfde.
Zie je na de verhuizing niet alle e-mail mappen in je e-mail programma of in de webmail? Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen. Met het antwoord in deze veelgestelde vraag kun je e-mail mappen zichtbaar maken.
Op het oude Helm/Windows platform werd er gebruik gemaakt van het IIRF filter voor de primaire afhandeling van URL rewriting. De ondersteuning van IIRF zal voor de nieuwe server komen te vervallen. Afhankelijk van het besturingssysteem van je nieuwe server kan er zowel op Windows als Linux gebruik gemaakt worden van .htaccess. Voor migratie naar een op Windows gebaseerde server is eveneens mogelijk gebruik te maken van web.config.
 
Je bent zelf verantwoordelijk voor het wijzigen/omzetten van een eventueel aanwezig iirf.ini bestand.
 
Bekijk meer informatie over URL’s rewriten met .htaccess voor enkele veelgebruikte rewrite regels.
De gehele webruimte wordt één op één overgezet, dus ook een eventueel aanwezig php.ini bestand.
Het nieuwe pad op het Linux platform die je moet gebruiken voor jouw website is onderstaande;

 • Hoofddomein: /var/www/vhosts/domain.tld
 • Subdomein: /var/www/vhosts/domain.tld/subdomain.tld

 
Voor het Windows platform wordt dit onderstaande:

 • Hoofdomein: D:appdataIISvhostsdomeinnaam.tld
 • Subdomein: D:appdataIISvhostssubdomeinnaam.tld

Ben je benieuwd hoe je dit wijzigt? Dit lees je in de volgende veelgestelde vraag.

Zoals je in bovenstaande veelgestelde vraag leest zijn de absolute paden op het nieuwe platform gewijzigd. Heb je ooit absolute paden ingesteld? Dan zal je deze moeten wijzigen naar de nieuwe paden.
Het wijzigen van absolute paden kan je het snelste doen via onderstaande methode.  

Voor deze methode heb je een FTP-programma nodig zoals FileZilla en bijvoorbeeld de teksteditor Notepad++.
Daarnaast heb je een FTP account nodig om in FileZilla te kunnen inloggen. Lees meer informatie over een FTP account aanmaken in Plesk. 

 • Download de gehele inhoud van de map ‘httpdocs’ naar je lokale PC
 • Open Notepad++ en klik bij ‘Search’ op de optie ‘Find in Files’
 • In het veld ‘Find what’ kun je het huidige absolute pad opgeven (zie hiervoor bovenstaande veelgestelde vraag)
 • Bij ‘Replace with’ vul je het nieuwe gewenste pad in
 • Eventueel kun je kiezen voor een filter, bijvoorbeeld “*.php” als de wijziging alleen in PHP bestanden gedaan mag worden
 • Bij ‘Directory’ geef je de locatie van de map op waarin de websitebestanden staan die je zojuist gedownload hebt via FTP
 • Klik vervolgens op ‘Replace in Files’ om de paden in één keer om te zetten naar het nieuwe opgegeven pad
 • Je kunt vervolgens alle websitebestanden weer terug uploaden via het FTP-programma (FileZilla). De website bestanden moeten hierbij overschreven worden zodat de nieuwe wijzingen actief worden

Heb je bovenstaande goed uitgevoerd, dan zal je website nu weer werken. Kom je er niet uit? Dan raden wij aan om contact op te nemen met je websitebouwer, hij of zij kan je hiermee verder helpen. Kom je er dan nog steeds niet uit? Dan kunnen onze experts je waarschijnlijk helpen, je kunt hiervoor een beroep doen op onze SoHosted Expert Service.

De standaard poort voor de lokale MySQL database server is 3306. In het verleden heeft SoHosted echter ook gebruik gemaakt van poort 3351. Hoewel deze poort op de huidige shared server nog beschikbaar is zal dit na migratie op de nieuwe server niet meer het geval zijn!
 
Maak je gebruik van een MySQL database controleer dan of je website code op juiste wijze verbinding maakt naar de lokale MySQL server op poort 3306.

Wij proberen het gebruik van poort 3351 geautomatiseerd op te sporen en te wijzigen. Indien dit toch niet is gelukt kun je bovenstaande instructie aanhouden.

Bij migratie naar een server gebaseerd op Linux vervalt ondersteuning voor zowel de classic ASP als ASP.NET scripttalen. Klanten die nu gebruik maken van deze scripttalen zullen zelf handmatig naar ons nieuwe Windows platform moeten migreren alvorens de gehele server gemigreerd zal worden naar Linux.
We zetten je FTP-gebruiker(s) inclusief paden en rechten over, de wachtwoorden zetten we niet over omdat dit technisch niet mogelijk is. Na de migratie zal je dus zelf een nieuw wachtwoord voor je FTP-accounts moeten instellen.
Nee, dit zetten wij niet over. Mocht je een eigen startpagina hebben ingesteld (bijvoorbeeld index2.php) dan moet je deze zelf toevoegen binnen Plesk. Dit kun je op onderstaande manier toevoegen;
 

 1. Login op het Plesk control panel
 2. Klik in de lijst van iconen midden in het scherm op ‘Instellingen voor Apache en nginx’
 3. Selecteer bij Index-bestanden de optie ‘Aangepaste waarde invoeren’
 4. Voeg hier de bestandsnaam in van jouw eigen startpagina toe, bijvoorbeeld ‘index2.php’ en klik op ‘Ok’
Ja, aangepaste paden binnen het HELM control panel nemen wij over naar het Plesk control panel.
Wil je een .htaccess bestand aanmaken? Bekijk de veelgestelde vraag: .htaccess bestand aanmaken op Plesk.
Wil je de lees- of schijfrechten van een map of bestand aanpassen? Bekijk de veelgestelde vraag: Hoe kan ik rechten aanpassen in Plesk? Voor een stap-voor-stap uitleg.
Ja, de IP-adressen van de server worden gewijzigd. Hierdoor is het mogelijk dat je deze moet wijzigen.

Wij passen voor jou alle bij ons bekende gegevens aan, waaronder DNS-records. Wanneer je jouw websites en serveradressen altijd op naam hebt aangesproken zal dit werken. Het is mogelijk dat je diensten op IP-adres benaderd. In dat geval zal je deze (client)configuratie zelf moeten aanpassen.

Voorbeeld: Bij een storing in DNS is het mogelijk dat je zelf het IP-adres van Helm/FTP/mail hebt kunnen achterhalen en dit in je client hebt vastgelegd. Dit zal niet meer werken omdat het IP-adres wijzigt. Oplossing: Diensten op naam benaderen.

Alle extra toegevoegde DNS-records zetten we voor je over.
Ja, het IP-adres van de server wijzigt waardoor je deze instellingen moet wijzigen.
Ja, het IP-adres verandert waardoor je dit moet wijzigen wanneer je je domein elders geregistreerd hebt staan.
Als je een alias hebt ingesteld voor een domeinnaam waar een webhostingpakket aan gekoppeld is die gemigreerd wordt, heeft eventuele downtime ook impact op de aliassen.