.Amsterdam domeinnaam nieuw bij SoHosted

, door in

.Amsterdam domeinnaam beschikbaar

Vanaf nu is het mogelijk om je eigen .Amsterdam domeinnaam bij SoHosted te registreren. Naast de bekende .nl domeinextensie en de recent gelanceerde .frl domeinextensie voor Friesland heeft Nederland nu haar derde officiële domeinextensie: .Amsterdam. Hiermee voegt Amsterdam zich bij andere grote wereldsteden zoals New York met de .nyc domeinextensie, Londen met de .london domeinextensie en Berlijn met het .Berlin domein. Met de .Amsterdam domeinextensie is onze hoofdstad de enige Nederlandse stad met een eigen domeinnaam.

Waarom de .Amsterdam domeinextensie?

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en daarnaast een wereldberoemde stad die jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Daar hoort een eigen domeinnaam bij zo besloot de gemeente Amsterdam. De verwachting is dat het toerisme en het bedrijfsleven flink zullen profiteren van de .Amsterdam domeinnaam. Een eigen domeinnaam biedt veel voordelen en kansen voor websites die zich richten op de stad Amsterdam.

Is een .Amsterdam domein iets voor mij?

Heb je een bedrijf of website die zich richt op Amsterdam? Of ben je een rasechte Amsterdammer? dan is een .Amsterdam domeinnaam zeker iets voor jou! Een .Amsterdam domeinnaam is lekker opvallend en laat direct zien dat jouw website zich richt op Amsterdam. Ook voor nieuwe initiatieven die zich richten op deze wereldstad is een .Amsterdam domeinnaam een uitstekende keuze.

Naast de bovenstaande voordelen biedt de .Amsterdam domeinextensie nog een ander groot voordeel. Steeds meer .nl domeinnamen zijn tegenwoordig bezet, met de komst van .Amsterdam zijn alle domeinnamen nu opnieuw te registreren, maar dan met .Amsterdam. Grote kans dat jouw gewenste domeinnaam nu wel te registreren is met de .Amsterdam domeinextensie.

Hoe werkt de registratie van een .Amsterdam domeinnaam?

Tussen 1 juni en 14 augustus is er een voorrangsperiode, hierin worden alle .Amsterdam registraties verzameld en beoordeeld. Tussen 14 augustus en 1 september worden alle aanvragen in behandeling genomen. Wanneer meerdere personen dezelfde domeinnaam hebben aangevraagd krijgen Amsterdammers en Amsterdamse bedrijven voorrang. Wanneer twee geïnteresseerden gelijke voorrang hebben (bijv. beide Amsterdams) dan volgt er een veiling. Vanaf 1 september is de .Amsterdam domeinnaam voor iedereen te registreren.

Wil je meer kans op jouw gewenste .Amsterdam domeinnaam? Zorg dan dat je tijdens de voorrangsperiode je .Amsterdam domeinnaam registreert.

Je hebt bij SoHosted al een eigen .Amsterdam domeinnaam vanaf € 32,00. Registreren doe je binnen 2 minuten door je gewenste domeinnaam in te vullen in onze domeinnaam checker bovenaan de .Amsterdam domeinnaam pagina.
 


Meer weten of direct registreren? Bekijk .Amsterdam pagina