Corona update

, door in

SoHosted corona update
Thuiswerken, de meeste SoHosters hebben het wel eens gedaan, maar verplicht met zijn allen vanuit huis werken vanwege de corona crisis, dat is wel even iets anders. Inmiddels zit de derde thuiswerk week er alweer op en we slaan ons er uitstekend doorheen. Hoewel het soms even aanpassen is, de ene collega zit in de keuken en de andere op zolder om de drukte van een gezin even te ontvluchten, heeft iedereen zijn draai inmiddels gevonden.

Dit nieuwsbericht schrijf ik aan de keukentafel, met een beeldscherm en bureaustoel die ik van SoHosted heb meegekregen naar huis. Voor enkele andere collega’s hebben we nieuwe zit-sta bureau’s gekocht en laten afleveren om het thuiswerken zo prettig mogelijk te maken.

We doen ons uiterste best om jullie als klant zo weinig mogelijk te laten merken van het thuiswerken. We overleggen veel via Slack, een online communicatie tool voor bedrijven, en vergaderingen doen we via Google Meet. Dankzij onze telefonieprovider Voys kunnen onze klantenservice medewerkers overal waar een internetverbinding is bellen, dus ook vanuit huis zijn we telefonisch gewoon bereikbaar. Wil je super snel antwoord, dan kun je het beste contact opnemen via onze livechat.

Hoewel we geen vitaal beroep hebben, zoals bijvoorbeeld de helden(!) in de zorg, merken we wel dat goede hosting juist nu belangrijk is. Horeca eigenaren die noodgedwongen hun restaurant moeten sluiten, beginnen bijvoorbeeld massaal een online bezorgdienst via hun website. En de kapper om de hoek die verplicht dicht moet, heeft besloten om een webwinkel te starten in haarverzorgingsproducten om toch aan omzet te komen.

We hebben al veel klanten advies gegeven over het starten van een webshop dus aarzel niet als je hier vragen over hebt, we helpen je graag!

Thuiswerken SoHosted

Boven v.l.n.r: Robert, Marco, Jerry, Mark, Martijn, Werner en Lucas.   Midden v.l.n.r: Lauris, Jannick, Thijs, Fokke, René, Sikko, en Dani.   Onder v.l.n.r: Robin, Hindrik, Annabel, Joris, Jan en Johan.

Voor jullie als klant gaat er dus niets veranderen aan onze dienstverlening. We blijven nog steeds telefonisch bereikbaar, onze livechat blijft beschikbaar en bezoeken van klanten en leveranciers gaan gewoon door, alleen dan online via een videovergadering.

We wensen jullie allemaal heel veel sterkte en hopen dat jullie allemaal gezond blijven. Hou vol en blijf thuis net als wij, dan komen we er samen als Nederland zeker doorheen!