Gratis SSL beveiliging voor e-mail en FTP

, door in

SSL beveiliging e-mail

Wat is SSL?

SSL (Secure Sockets Layer) is een protocol dat zorgt voor een betere beveiliging van internet verkeer. Wanneer je werkt met onze webmail, phpmyadmin, HELM control panel of Mijn SoHosted werk je standaard al met SSL.

Het is nu echter ook mogelijk om te kunnen e-mailen via SSL en gebruik te maken van FTP via SSL. SSL beveiliging is gratis voor alle klanten van SoHosted.

Wanneer je met je website gebruik wil maken van SSL met het HTTP protocol (https://voorbeeld.nl) adviseren wij je om een Virtual Private Server (VPS) met een SSL certificaat af te nemen. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

Om gebruik te maken van SSL voor je e-mail moet je jouw mailserveradres aanpassen, maar ook de poort van deze mailserver. Dit doe je in het programma dat je gebruikt om te e-mailen.

Mailserveradres wijzigen

Je maakt gebruik van een inkomende mailserver om mail te ontvangen en een uitgaande mailserver om mail te versturen. Het adres van zowel de inkomende- als de uitgaande mailserver moet aangepast worden om gebruik te maken van SSL. Het adres van je mailserver verschilt per klant. Om er achter te komen wat je adres is en hoe je dit moet instellen ga je naar de volgende pagina: Welke poort kan ik instellen voor SSL?

Poortnummer wijzigen

Naast het wijzigen van het mailserveradres in je e-mailprogramma (zoals Outlook, Windows Mail of Apple Mail) moet je ook nog het poortnummer wijzigen. Via de hierboven genoemde link vind je een overzicht van deze poorten.

Moet ik nu iets gaan doen?

Nee, je kunt gewoon blijven e-mailen met je huidige instellingen. Echter wanneer je extra behoefte hebt aan beveiliging raden wij jou aan om gebruik te maken van SSL. Het gebruik maken van SSL is geheel gratis. 

 

Heb je nog vragen over SSL? Bel dan gratis onze helpdesk op 0512-571640 of mail ons op support@sohosted.com. We helpen je graag verder!