gTLD Update: Dit zijn de nieuwste domeinextensies!

, door in

nieuwe gtld domeinextensies

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in de domeinnamenmarkt. Honderden nieuwe gTLDs, beter bekend als domeinextensies, zijn geïntroduceerd (dit is hetgeen achter de “.”). In dit artikel geven we je een update over deze nieuwe domeinextensies. Een overzicht van alle domeinnamen vind je trouwens op onze domeinnaam registreren pagina.

Wat zijn nieuwe domeinextensies?

De traditionele gTLDs zijn bijvoorbeeld .com, .net of .org. Hier zijn nu veel nieuwe domeinextensies bijgekomen, zoals: .restaurant, .win of .shop.

Omdat er zo veel websites actief zijn, wordt het kiezen van een domeinnaam steeds lastiger. Steeds vaker zijn de korte, pakkende domeinnamen bezet als een .nl of .com. Je bent dan al snel genoodzaakt een wat langere domeinnaam te kiezen.

Omdat er veel nieuwe domeinextensies zijn bijgekomen, kunnen alle domeinnamen in principe “opnieuw” geregistreerd worden. Zo is een domeinnaam die bezet was als een .nl, nu wel beschikbaar als een .xyz domein. De .xyz domeinextensie zal waarschijnlijk erg groot gaan worden omdat het bedoeld is als alternatief voor de .com extensie. Of dat ook echt gaat gebeuren weten we niet, maar het is nu al de meest geregistreerde nieuwe gTLD (internationaal gezien).

Dit zorgt voor veel nieuwe kansen voor iedereen die een domeinnaam wil registreren. Omdat er een domeinextensie is voor vele uiteenlopende onderwerpen, zit er altijd wel een geschikte domeinextensie bij voor jou. Zo kun je jouw domeinnaam lekker kort houden én zorg je ervoor dat je domeinnaam (inclusief extensie) relevant is aan het onderwerp van je website. Dit is prettig voor je bezoekers maar ook voor Google! Zo zien zij direct waar jouw website over gaat.

Bekijk voor een overzicht ook alle nieuwe domeinextensies.

Een update:

We voegen iedere week meerdere nieuwe domeinextensies toe aan onze website. De nieuwe domeinextensies hebben verschillende doeleinden. Zo zal een .xyz het alternatief voor .com worden. Een .studio is daarentegen geschikt voor bijvoorbeeld een fotostudio of een muziekstudio en een .shop voor bijvoorbeeld webshops.

Hieronder hebben we er een paar voor je uitgelicht die erg interessant zijn en direct te registreren zijn:

Pre-order nu gratis je nieuwe domeinnaam

Naast de vele domeinextensies die we nu al aanbieden, komen er nog meer domeinextensies aan. Deze worden van tijd tot tijd gelanceerd door de internationale organisatie die hier verantwoordelijk voor is. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van interessante domeinextensies die binnenkort beschikbaar komen, maar nu al gratis te pre-orderen zijn:

De meest populaire domeinnamen

We voegen wekelijks meerdere domeinextensies toe en er zullen er nog veel meer bijkomen. Onderstaande infographic laat zien welke domeinextensies het meest populair zijn in Nederland en bij SoHosted.

gtld update infographic sohosted

Tot slot

Je bent nu weer helemaal up-to-date met de laatste domeinextensies. Zit er een leuke extensie tussen voor jou? Zorg er dan voor dat je er op tijd bij bent of plaats een pre-registratie.

Bekijk direct de pagina met de nieuwe domeinnamen en registreer of pre-registreer direct jouw nieuwe domeinnaam!