Inloggen op Mijn SoHosted met e-mailadres

, door in

inloggen mijn sohosted met e-mailadres
De gebruiksvriendelijkheid van onze website en Mijn SoHosted vinden we super belangrijk, daarom voeren we regelmatig verbeteringen door. Onze nieuwste verbetering lees je in dit nieuwsbericht!

Vanaf 01-09-2016 is het niet meer mogelijk om in te loggen op Mijn SoHosted met je klantnummer. Voortaan kan je alleen nog inloggen met je e-mailadres. Je hoeft je klantnummer dus niet meer te onthouden, wel zo makkelijk!

Heb je vragen over deze wijziging? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Waarom hebben jullie het klantnummer vervangen door e-mailadres?

We willen het graag makkelijker voor je maken om in te loggen op Mijn SoHosted. Je e-mailadres vergeet je een stuk minder snel dan je klantnummer, daarom hebben we ervoor gekozen om je voortaan te laten inloggen met je e-mailadres. Je hoeft dus nooit meer je klantnummer op te zoeken.

Is mijn wachtwoord ook aangepast?

Nee, je wachtwoord blijft ongewijzigd. Tenzij je een e-mail hebt gehad waarin we je vragen om een nieuw wachtwoord in te stellen. Dit laatste geldt alleen voor een kleine groep klanten met meer dan één klantnummer onder hetzelfde e-mailadres.

Ben je je wachtwoord vergeten of lukt het je niet om in te loggen? Je kunt altijd een nieuw wachtwoord aanvragen via de wachtwoord vergeten functie.

Ik weet niet welk e-mailadres ik moet gebruiken om in te loggen, hoe kom ik hier achter?

Je kunt de volgende mogelijkheden proberen om er achter te komen met welk e-mailadres je moet inloggen.

  1. We sturen alle klanten een e-mail met informatie over de wijziging. Deze e-mail ontvang je op het e-mailadres waarmee je kan inloggen. Het kan zijn dat je deze e-mail nog niet hebt ontvangen, we sturen de e-mail niet naar alle klanten tegelijk.
  2. Probeer in te loggen met de verschillende e-mailadressen die je hebt tot het gelukt is.
  3. Kijk in je mailbox(en) of je ooit een e-mail hebt ontvangen van info@sohosted.com of no-reply@sohosted.com. Waarschijnlijk is dit het e-mailadres waar je mee kan inloggen.
  4. Is het niet gelukt met bovenstaande stappen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag!

Ik heb geen toegang meer tot mijn e-mailadres, hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Probeer om in te loggen op Mijn SoHosted met je e-mailadres en wachtwoord. Is dit gelukt? Volg dan onderstaande stappen.

  1. Navigeer in Mijn SoHosted naar Administratie -> Mijn gegevens
  2. Onder het tabblad account zie je aan de rechterkant je e-mailadres, pas deze aan naar een nieuw uniek e-mailadres, klik vervolgens op opslaan.
  3. We sturen je een bevestigingsmail op je nieuwe e-mailadres, klik op de bevestigingslink.
  4. Voer vervolgens je wachtwoord in. Je e-mailadres is nu aangepast.