Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

Interview met Microsoft over PHP

, door in

PHP hosting op Windows

Op het Openness blog van Microsoft is een interview geschreven over SoHosted en PHP.

Sohosted en PHP op Windows

Microsoft heeft ons gevraagd om hier aan mee te werken omdat wij vanaf 2003 ons al inzetten voor PHP op Windows. Hierdoor werken we veel samen met Microsoft en PHP om zo de PHP ervaring op het Windows platform te verbeteren.

Het originele artikel is te vinden op het Openness@Microsoft blog. Lees verder voor de Nederlandse versie.

Evolutie van PHP op Windows

In de afgelopen jaren werken Microsoft en haar partners veel samen met de PHP community, om zo de ervaring van PHP programmeurs en gebruikers te verbeteren op Windows Server en Windows Azure. De PHP community ondersteunt Windows naast Linux en met de release van PHP 5.4.0. vandaag zal dat niet anders zijn. We hebben een gesprek gevoerd met René de Haas, directeur van SoHosted Webhosting, een partner die een belangrijke rol heeft gespeeld in het verbeteren van de ervaring met PHP en Windows. Aldus René; “Tussen 2003 en 2012 hebben we het algemene oordeel over Microsoft, Windows en PHP 180 graden zien draaien door veranderingen die zijn aangebracht”. Lees verder om te zien hoe de klanten van SoHosted voordeel halen uit PHP op Windows.

Kan je iets meer over de achtergrond van SoHosted vertellen?

SoHosted biedt webhostingdomeinregistratie en B2B gerelateerde IT diensten aan meer dan 25.000 klanten. Speerpunten voor onze dienstverlening zijn een scherpe prijstelling, persoonlijke service en betrouwbare hosting. We hebben voor Windows als platform gekozen omdat we meerdere webscripts wilden aanbieden, waaronder PHP. Toen we SoHosted net waren gestart, konden webdevelopers alleen maar gebruik maken van PHP omdat de meeste webhosters in Nederland draaiden op Linux. Wij wilden echter ook ASP en .NET aan kunnen bieden om onze klanten meer flexibiliteit te geven. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we zo snel zijn gegroeid.

Hoe heeft de PHP ervaring op Windows zich de laatste jaren ontwikkeld? Wat was jullie rol?

De PHP ervaring is sterk verbeterd de afgelopen jaren. Tussen 2003 en 2006 gebruikten we FastCGI voor ISAPI/NSAPI script handler en de officiële CGI en ISAPI methode van PHP binaries. De script handler had nog een beta status, werd niet onderhouden en was verre van perfect. Dit maakte het moeilijk om een goede klantervaring te kunnen leveren. In 2006 heeft Microsoft meer aandacht besteed aan PHP en zijn we gebruik gaan maken van de FastCGI script handler van Microsoft. We hebben deze uitgebreid getest op o.a. bugs en de resultaten gerapporteerd aan het Windows Internet Information Services (IIS)/FastCGI development team.Daarnaast hebben we hebben zelf ook een aantal PHP bug-fixes aangeleverd. Onze bijdrage samen met die van de PHP community, met in het bijzonder Pierre Joye, heeft geleid tot een uitstekende build van PHP 5.3.0. voor Windows. En dit is nog maar het begin. In PHP 5.4.0 verwachten we nog meer performance verbeteringen en nieuwe features waarbij er ondersteuning blijft voor de grote content management systemen die onze klanten gebruiken.

Wat zeggen jullie klanten over hun ervaring met PHP op Windows?

Alles werkt gewoon zoals het zou moeten werken. Onze klanten weten over het algemeen niet eens of ze op Linux of Windows zitten. Ze weten gewoon dat ze gebruik maken van SoHosted en die ervaring is altijd meer dan uitstekend.

Op wat voor manier gebruiken jullie klanten PHP op Windows?

Veel van onze klanten gebruiken PHP in combinatie met een content management systeem (CMS) zoals Drupal, Joomla, WordPress, Magento of Made Simple. Ook veel van onze klanten maken gebruik van de flexibliteit die we bieden om een eigen CMS te gebruiken of alleen maar delen van PHP te gebruiken voor de websites. Het interessante is dat het niet uit maakt of je een simpele PHP plugin gebruikt voor je kleine website of je dat PHP gebruikt voor grote ondernemingen. De PHP op Windows oplossing werkt meer dan prima voor iedereen.

Wat viel jullie het meeste op over de PHP op Windows ervaring?

We hebben veel ontwikkelaars en klanten gezien die (jaren geleden) loyaal waren aan UNIX , over zien stappen naar PHP op Windows. Als je een aantal jaren geleden iemand zou vragen over PHP hosten op Windows, kon je op gematigde reacties rekenen. Maar als je nu iemand hierover vraagt dan krijg je fantastische reacties over de goede ervaringen die ze er mee hebben gehad.
We willen René en het gehele team van SoHosted bedanken voor de vele inspanningen die ze hebben geleverd om de PHP op Windows ervaring te verbeteren.

Geschreven door Colette Stallbaumer, Director Worldwide Marketing en Operations Microsoft.