Let op: Fraude e-mails uit naam van SoHosted

, door in

Wij hebben meerdere berichten ontvangen dat er nep e-mails (phishing e-mails) worden verstuurd waarin het lijkt alsof deze door SoHosted zijn verstuurd. Wij willen je waarschuwen om niets met deze berichten te doen. Wij versturen deze berichten niet. Kwaadwillenden gebruiken vaker namen van andere bedrijven om zo logingegevens of creditcardgegevens te stelen. Als je een dergelijk bericht hebt ontvangen dan kun je deze het beste negeren en verwijderen. In dit nieuwsbericht lees je hoe je de e-mail kunt herkennen en wat je hier tegen kunt doen.

Wie verstuurt de phishingmail?

De e-mails die we tot nu toe hebben gezien werden gestuurd vanuit het e-mailadres zc@studiosteel.se. Uiteraard is het ook mogelijk dat dergelijke berichten vanuit andere e-mailadressen worden gestuurd. De e-mails worden niet vanuit een e-mailadres van SoHosted gestuurd, het is belangrijk om altijd goed te kijken naar de afzender van een e-mail.

Hoe herken ik deze e-mail?

De e-mail heeft als titel: Onderwerp: Let op de factuur!. Daarnaast wordt je in de aanhef niet met je naam aangesproken maar met je e-mailadres. Ook wordt in de e-mail verwezen naar een verlopen creditcard. Vermoedelijk willen de kwaadwillende je creditcardgegevens stelen. SoHosted biedt geen creditcard aan als betaalmogelijkheid.

In de e-mail staat een link met de tekst: Inloggen. Klik niet op deze link! Wanneer je hier op klikt wordt je doorverwezen naar een nep versie van Mijn SoHosted en gevraagd om je creditcard gegevens in te vullen. Doe dit niet!

Hieronder zie je een voorbeeld van de e-mail:

phishingmail_SoHosted_voorbeeld

Voorbeeld van een phishingmail die uit naam van SoHosted is verstuurd. Let op; de inhoud van de e-mail kan gewijzigd zijn door de kwaadwillenden die deze e-mails versturen.

wat moet ik doen?

Heb je een phishingmail zoals in het voorbeeld ontvangen klik dan niet op de link en verwijder de e-mail direct!

Het is mogelijk dat deze phishing e-mails met andere inhoud worden verstuurd. Het is daarom goed om te weten waar je op moet letten als je een e-mail ontvangt. Lees hier meer informatie over hoe herken ik een verdachte e-mail?. Ook kan je hier een valse e-mail melden zodat de fraudehelpdesk deze kan onderzoeken en anderen kan waarschuwen.

Heb je een e-mail ontvangen waarvan je niet zeker weet of deze door SoHosted is verstuurd? Stuur deze e-mail dan naar info@sohosted.com, we kunnen dit dan voor je controleren. Heb je een andere phishing e-mail ontvangen die niet overeenkomt met ons voorbeeld, dan ontvangen we die ook graag van je, zodat we anderen kunnen waarschuwen en juridische acties kunnen ondernemen tegen de fraudeurs.