Nieuw bij SoHosted: Autodiscover voor je e-mailprogramma

, door in

Autodiscover voor e-mail

Vanaf vandaag is het voor al onze webhosting klanten mogelijk om autodiscover te gebruiken bij het instellen van een e-mailaccount. In dit artikel leggen wij jou uit wat autodiscover is en hoe je dit kunt gebruiken.

Wat is autodiscover voor e-mail?

Autodiscover voor e-mail is een techniek waardoor je makkelijker jouw e-mailaccount kunt toevoegen in je e-mailprogramma. Het enige wat je nodig hebt is je e-mailadres en wachtwoord. Je hoeft dus niet langer allemaal extra instellingen in te voeren, wat je veel tijd bespaart.

Hoe werkt autodiscover voor e-mail?

Wanneer je een e-mailaccount toevoegt in je e-mailprogramma, zorgt autodiscover ervoor dat je alleen je e-mailadres en wachtwoord hoeft in te vullen. Het e-mailprogramma vult vervolgens zelf de overige instellingen aan.

In het onderstaande voorbeeld (Outlook 2007) hoef je alleen de velden naam, e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Wanneer je klikt op ‘volgende’ krijg je een melding of je autodiscover wilt gebruiken. Klik vervolgens op ‘ja’ en je e-mailaccount is ingesteld.

Autodiscover voor e-mail

Welke e-mailprogramma’s ondersteunen autodiscover?

  • Outlook 2007 en hoger;
  • Thunderbird;
  • Postbox.

Naast bovenstaande e-mailprogramma’s zijn er nog veel andere e-mailprogramma’s die ook autodiscover ondersteunen. Meer informatie kun je vinden op de website van het betreffende e-mailprogramma. Helaas ondersteunen Apple-producten (Apple Mail, iPhone, etc.) geen autodiscover voor IMAP/POP3. Ook Android en Windows Mail ondersteunt het op dit moment nog niet.

Wil je met een Managed VPS ook gebruik maken van autodiscover? Neem dan even contact op met onze helpdesk zodat we dit voor jou kunnen instellen.

Autodiscover voor e-mail is per direct voor elke webhosting klant gratis beschikbaar!