Pas op voor spookfacturen van NL Domein Host

, door in

NL Domein Host Spookfacturen
Let op: Deze facturen zijn niet afkomstig van SoHosted! Dit bericht is alleen om je te waarschuwen voor het malafide bedrijf “NL Domein Host” die deze facturen stuurt.
 
De laatste tijd ontvangen wij steeds vaker verontrustende berichten van onze klanten over spookfacturen afkomstig van een bedrijf genaamd NL Domein Host, voorheen ook actief als Domein Host Nederland. Wij willen je middels dit nieuwsbericht graag informeren over de facturen die dit bedrijf stuurt en wat je hier tegen kunt doen.

Uit de nieuwsberichten op fraudehelpdesk.nl over NL Domein Host en Domein Host Nederland blijkt dat dit bedrijf al geruimde tijd bekend staat als fraudeur.

Factuur NL Domein Host

Hier zie je een voorbeeld van de factuur die wij kregen doorgestuurd van een klant, mogelijk zijn er verschillende versies in omloop.

Spookfactuur NL Domein Host

Wat moet ik doen als ik een factuur ontvang van NL Domein Host?

Wanneer je een factuur hebt ontvangen van NL Domein Host moet je deze niet betalen! Je hebt geen enkele betalingsverplichting. In de kleine lettertjes onderaan de factuur staat ook de volgende tekst: Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging. Wanneer je dus betaalt ga je in op de aanbieding en zit je vast aan een contract. Indien je niets doet zal zoals blijkt uit de kleine lettertjes de dienstverlening vervallen.

Fraude melden

Wij hebben contact gehad met SIDN (Stichting Internet Domeinregsistratie Nederland). De bedrijfsjurist van SIDN heeft aangegeven dat SIDN of een hoster niks kan doen tegen deze vorm van fraude en dat de ontvanger van deze factuur zelf aangifte moet doen bij de politie. Wanneer je een factuur hebt ontvangen kun je naast het doen van aangifte ook een melding maken via de fraudehelpdesk.

Heb je een factuur ontvangen die je niet vertrouwt dan kun je altijd kijken of hier een melding over bestaat op fraudehelpdesk.nl.